Редакция на обява Добави обява

Отлагат Agritechnica за Март 2022. Всякакви агро изложения преди това са много рискови заради Covid

17.05.2021 г.
16723
Организаторите на най-голямото изложение за селскостопанска техника в света Agritechnica, което се провежда традиционнно в Хановер, Германия, решиха да го отложат за Март 2022-а година, заради опасения от продължаващите зарази с коронавирус - Covid19.

Напредването на имунизационните кампании в световен мащаб дава надежда на организаторите, че въпреки пандемичната обстановка Agritechnica може да се проведе от 27-и Февруари до 5-и Март 2022-а година.

Всякаква изложения преди тази дата са необмислени, рискови и застрашават здравето и живота на фермери и търговци, категорични са европейски здравни експерти.

Както Agritechnica, така и EIMA - най-голямото италианско изложение, силно пострадаха от това, че на фона на пандемията - най-големите производители на агротехника в света заявиха, че изложенията вече са много остарял подход за комуникация и хабят излишно време, усилия и средства. За сметка на това те пренасочиха огромните си рекламни и маректингови бюджети към глобалните социални мрежи като YouTube, Facebook и Instagram, където ефективността е мигновена и измерваема.

Въпреки, че редица големи марки се отказаха от участие в Agritechnica и EIMA, на местно ниво изложенията ще продължат да бъдат подкрепяни с участия от политически и икономически свързани заводи. Така например немските Claas, Amazone, Krone и т.н. ще продължат да участват, защото това е част от регионалната политика в земеделието на национално ниво. Немският бранд Fendt, който е под шапката на американската корпорация AGCO обаче, може и да не участва, както бе заявено по-рано.

Първи от изложенията се отказаха John Deere, AGCO, италианската група SDF и шведския производител Vadrestad, които заявиха, че насочват усилията си към дигиталния маркетинг.

Повече новини за агротехника вижте в Агросалон.БГ

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG