Редакция на обява Добави обява

Пламен Владимиров: JCB e нашият лидер при товарачите (ВИДЕО)

12.07.2019 г.
5184
Пламен Владимиров обработва 22 000 дка. земя в региона на Видин. Отглежда пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица. Стопанството работи с телескопичен товарач JCB Loadall 541.70

Вижте предимствата на товарачите JCB отчетени при работата в неговото стопанство, които той сподели с нас в един откровен разговор:Едно голямо стопанство има сериозна обезпеченост на машинния парк. На какви машини сте заложили?
Като цяло това е вярно. Ние се стараем откъм машини да сме с лидерите. Винаги използваме нова и съвременна техника и вярваме, че бъдещето на едно модерно земеделие е свързано с хубави машини. Залагаме на почти всички марки, не сме фенове точно на определена марка. Една от водещите марки в нашата база е JCB на тема товарачи. Определено това са ни лидерите.

Защо се спряхте на тях?
Пробвахме и други марки, както обикновено искаме да опитаме нещо ново. Закупихме си първото JCB преди около 5-6 години. Останахме изключително доволни. Основната причина беше, че вносител на JCB - Оптиком, са в много добри работни отношения с нас. Решихме да пробваме. Опитът се оказа успешен, въпреки че другата машина, която карахме, беше коренно различна и на всички оператори им беше трудно да свикнат. След това когато имаше нужда да се работ с машината - всички предпочитаха JCB. След това преди около година, година и половина закупихме още едно JCB.

Защо е важно в едно стопанство като вашето да се работи с високопроизводителни машини?
Изключително важно е машините да са високопроизводителни е за да можеш за кратко време да разбереш продукцията, да успееш да я съхраниш, да я обработи, да засееш всичко, трябва да се свърши в срокове. Има една поговорка - “Ден година храни” в земеделието. Това е самата истина.

Защо добрата инвестиция е важна при избора на една машина и трябва ли да отчитаме възвръщаемостта?
Като цяло в една машина основното и най-важно е производителността. Все пак една машина се купува заради това - да можеш да си свършиш работа за много кратко време. Но не маловажно е това, че след като мине периода, в който се използва, тя да има достатъчна остатъчна стойност - да има добра печалба реално. Амортизацията е по-надеждна - по-дълго време амортизация, по-голяма остатъчна стойност. Друго не маловажно е машината да се използва правилно, по предназначение. И не на последно място е, че операторите, които работят, трябва да знаят как да работят, за да можем да използваме пълния капацитет на машината. Също така изключително важен е сервиза, поддръжката, защото една машина, колкото и да е добра винаги има проблеми малки и по-големи, но ако съпорта не е на висота се обезсмисля качеството на машината. Поради тази причина ние се доверихме на Оптиком и JCB. Оказа се, че изборът ни е бил правилен.

Ползвали ли сте други марки товарачи в стопанството и как се представя JCB в сравнение с тях?
Да. След като закупихме JCB се уверихме в неговата работоспособност и предимства спрямо конкретната машина, която ни беше налична. Както вече споменах тя беше с друг тип на каране. При JCB производителността е много по-голяма. Също има възможност за по-бързо преместване от едната база на друга, тъй като имаме 2 бази. Поради това че ползва 6-степенна скоростна кутия. Транспортът е доста по-икономичен отколкото при другата марка. Товароподемността е много по-голяма и не на последно място е много важно, че с нея нямаме никакви проблеми. И да има някакви проблеми, те са малки - много е здрава машината. Много съм доволен.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
към всички новини
към всички новини
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG