Редакция на обява Добави обява

Поредна награда за CASE IH - този път за иновацията XPower

22.10.2019 г.
10375
Поредна награда за техническата иновация за по-добро и чисто земеделие получава CASE IH. Призът е за иновативната система Xpower, част от пакета AGXTEND на групата CNH. Наградата се присъжда от международното жури на Агритехника 2019 и ще бъде връчена официално по време на изложението в Хановер, Германия през Ноември.

Системата е разработена в отговор на необходимостта от намиране на по-устойчиви решения за борба с плевелите, в сравнение с традиционната агрохимия и пръскането с тотални хербициди от рода на глифозата, от който все повече фермери се отказват, понеже е канцерогенен.

Технологията XPOWER работи, като използва електрическа енергия чрез насочване насочване на електроимпулси и унищожаване предимно на системата за снабдяване с вода и хранителни вещества на плевелите - право в корените, както и да поврежда хлорофилното им съдържание. Енергията кара клетките да се спукват, а клетъчният сок да прониква в междуклетъчните пространства. Съдовите снопове на растението, неговите основни артерии за водоснабдяване, в крайна сметка се унищожават, изсушавайки растението. Хлорофилният зелен пигмент се елиминира от процеса на фотосинтеза и след това продължава да се унищожава, защото вече не може да излъчва погълнатата слънчева енергия. Следователно растенията не се унищожават термично, а системно.

Монтирана на трактор или на неговия инвентар при работна ширина от 1,2 до 3,0 м, системата създава високо напрежение при контакт с плевелите. С помощта на сензор и / или система за ориентиране чрез камера, XPower, управляван от системата ISOBUS, предава това напрежение чрез един елемент, който е в контакт с листата на плевелите и достига до корените

Очаквайте видео и снимки от Агритехника 2019, първо в АгроСалон.

Повече информация за продуктите на CASE IH и иновационният пакет AGXTEND, включващ системата за унищожаване на плевелите, а също сензори за почва, влага и др., можете да получите от Тайтън Машинъри България.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG