Редакция на обява Добави обява

Приемът по мярка 4.1 ще е с таван до 250 000 евро и приоритет дигитализация

16.02.2021 г.
2704
Приемът по мярка 4.1 - Инвестиции в земеделските стопанства, който се очаква да стартира през Март 2021 ще е с таван до 250 000 евро и приоритет дигитализация на производствените процеси в агробизнеса.

По информация на Агросалон.БГ, с предимство ще се одобряват проектите за устойчиво земеделие, както и инвестиции в сферата на животновъдните ферми. 

Повече точки при оценяването на проектите ще получават тези фермери, които включат 30% от разходите да са за софтуер и дигитализация в стопанството, което е пряко свързано с намаляването употребата на пестициди, агро химикали и води до по-добри екологични земеделски практики.

Изискването за дигитализацията е част от общата европейска политика за пълно дигитализиране и създаване на BigData масиви от всички сектори на икономиката - процес, който трябва да е цялостно развит до 2027-а година.

Целта на дигитализацията е преди всичко - контрол на централно европейско ниво на всички процеси във всички сектори на икономиката. Повече по темата можете да прочетет в анализа на АгроКлуб за използването на BigData  в земеделието.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG