Редакция на обява Добави обява

Прогнозите за пазара на нови трактори са за стабилен растеж със средно 4 % годишно до 2028

29.02.2024 г.
1127
Пазарът на трактори в Европа преживява стабилен растеж, подкрепен от технологични иновации и преход към по-ефективни и устойчиви земеделски практики. През 2023 година са реализирани продажби на 167 991 броя трактори, а се очаква този брой да достигне 201,550 броя до 2028 година, със средногодишен растеж от над 4.5%.

Основни тенденции, оформящи пазара, включват нарастващото използване на биоенергия в тракторите и значителни технологични напредъци в технологията на тракторите, като GPS и дистанционно усещане, които правят земеделието по-точно и продуктивно. Тези иновации отговарят на нестабилността в цените на дизела и нуждата от по-ефикасни машини поради намаляването на наличната работна ръка в земеделието.

Конкурентният пейзаж е доминиран от големи играчи като Case IH, John Deere, New Holland, Massey Ferguson и Argo tractors, като John Deere и Case IH / New Holland държат колективен пазарен дял от над 25% през 2023 година. Тези компании са активни в лансирането на нови продукти и формирането на стратегически партньорства за укрепване на позициите си на пазара и отговор на растящото търсене на нови и иновационни земеделски машини.Географски, Франция и Германия са сред най-големите пазари в Европа. Франция води с най-много регистрации на трактори, благодарение на увеличението в производството на култури и приемането на практики за механизация на фермите. От друга страна, Германия е забелязала значителна тенденция към феминизация на земеделието, което е увеличило търсенето на трактори и други земеделски машини от фирми, навлизащи от други бизнеси в сектора на земеделието с инвестиционни цели.

Въпреки положителните перспективи, пазарът се сблъсква с предизвикателства като липсата на осведоменост сред фермерите относно най-новите иновации в земеделското оборудване и високото търсене на употребявани и наемни трактори продължава, което може да забави растежа. Освен това, изменението на климата и неговото въздействие върху земеделските дейности представляват продължаващи опасения на фона на слабата европейска аграрна политика.

Европейският пазар на трактори е на път на стабилен растеж, поддържан от технологични иновации и движение към устойчиви земеделски практики. Въпреки това, справянето с предизвикателствата, свързани с осведомеността и адаптацията към новите технологии, ще бъде ключово за устойчивото разширяване на пазара, както и подобряването на политиката за устойчиви пазари за земеделска продукция и субсидиране на фермерите с проекти за закупуване на нова земеделска техника със сусбидии от поне 50%.

Свързани статии

Какви са тенденциите в глобалния пазар на трактори?
Какви са тенденциите в глобалния пазар на трактори?  След като регистрациите на нови трактори през 2017 г. се увеличиха общо с 13% в световен мащаб и статистиката показа регистрации на повече от 2 милиона трактора, то през последната статистическа година - 2018, пазарът на трактори усети някои критични фактори, породени от икономически съображения, които бяха типични за редица страни.
18.01.2019 г.
12024
Кои японски трактори са по-добри и надеждни - Kubota или Iseki?
И Kubota, и Iseki са японски производители на трактори с дългогодишна история и добра репутация на пазара. И двата бранда предлагат качествени и надеждни трактори, но има някои разлики между тях, които могат да повлияят на вашето решение.
05.05.2023 г.
5455
Какво е бъдещето на електрическите трактори и кои са марките, които водят в този сектор? (АНАЛИЗ)
Очаква се пазарът на електрически трактори да нараства със средногодишен темп на растеж (CAGR) от 10.60%  до 2029 година, достигайки стойност от 66.84 милиона щатски долара до края на 2029 година.
06.02.2024 г.
1145
John Deere блокира дистанционно трактори на фермери, които искат да ги ремонтират (ВИДЕО)
John Deere блокира достанционно трактори на фермери, като не им позволява сами да извършват дори и елементарна сервизна поддръжка. Многобройни земеделски производители в САЩ са принудени да хакват тракторите си сами - заради забрана за ремонт, наложена им дистанционно чрез софтуера на John Deere
30.06.2020 г.
6553
Claas и Carraro Group подписаха ново стратегическо партньорство
В допълнение към разработването и производството на специални и компактни трактори (Carraro Group произвежда лозаро-овощарските трактори на Claas от серията Nexos, StageV)  и доставката на носещи оси (мостове)  и компоненти за трактори, сътрудничеството ще включва и взаимен трансфер на знания и обмен на умения в областта на човешките ресурси и най-добрите практики в устойчивостта.
10.02.2022 г.
2238
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG