Редакция на обява Добави обява

Пролетната сеитба върви добре, но има риск за износа на зърно, заради коронавируса

01.04.2020 г.
2034
Пролетната сеитба върви добре, но има риск за износа на зърно, заради пандемията с коронавирус - COVID19. Това заяви Цветан Берберов, председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите.

По думите му, осигуряването на пазари, качество и количество зърнени култури от тазгодишната реколта са основните приоритети на земеделските производители в страната в условията на въведеното извънредно положение за борба с коронавируса.

Според Берберов пролетната кампания 2020 по сеитбата на слънчогледа, царевицата и другите късни пролетни култури е започнала с добри темпове.

Цветан Берберов очаква, че вследствие на падналите през месец март валежи посевите от пшеница, ечемик и рапица ще са в отлично състояние.

Според него наложеното извънредно положение повиши консумацията на храни, особено на плодове и зеленчуци, което би трябвало да даде нова насока на част от земеделските производители и на държавата, че трябва активно да се подпомогне родното производство.

Най-големите ни притеснения в следващите месеци ще бъде опазване живота и здравето на активната част от българското население, хората да останат здрави и да могат да изпълняват трудовите си задължения, подчерта Цветан Берберов. / източник: АгроКлуб
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG