Редакция на обява Добави обява

Проучване показа, че Kubota диша във врата на Fendt в Германия

18.01.2019 г.
14749
Японският производител на трактори - Kubota, който през последните години реализира мащабна инвестиционна и търговска експанзия в Европа показва изненадващи резултати в актуално проучване на немската асоциация LandBauTechnik.

Оказва се така, че традиционният и дългогодишен немски бранд - FENDT, който е "родна" марка за земеделските производители в Германия, вече бива притискан от сравнително новия за Европа японски бранд Kubota, по критерия за клиентска удовлетвореност и следпродажбен сервиз (услуги). 

Проучването включва 12 различни аспекта на отношенията между дилърите и земеделските производители. От всички производители на трактори, опериращи в Германия, Fendt получава 17.4 от възможните 20 точки. След публикацията на резултатите, от ръководството на Fendt посочиха, че причина за това е не само традицията към марката в Германия, но и следпродажбеното обслужване и гаранция, условията за обработка и плащане, приносът към рентабилността във фермите, прилагането на обучение, управление и стратегии за по-печеливши стопанства, а също и въвеждането на системи за предотвратяване на кражби на трактори.От своя страна Kubota развива мащабна търговска кампания в цяла Европа след като откри чисто нов завод в Дюнкерк, Северна Франция и придоби престижният бранд Kverneland. Основен акцент на Kubota е селскостопанският сегмент трактори. В Германия обаче има и друг изключително популярен японски бранд, който е лидер при тракторите за комунални нужди - ISEKI. От японските премиум производители на трактори, в пазарен дял изостава единствено Yanmar, които все още остават основно акцентирани върху своите продукти за лодки, яхти и специализирани дизелови агрегати.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
към всички новини
към всички новини
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG