Редакция на обява Добави обява

Революция в агротехниката - Nobili създадоха електрически мулчер и пръскачка

18.03.2021 г.
2604
Италианският производител на селскостопанска техника NOBILI, представен в България от Оптиком, е първият завод за агротехника в световен мащаб, който създаде машини без нуждата от задвижване чрез ВОМ (вал за отвеждане на мощност).

На фона на надпреварата по създаването на устойчиви модели електрически трактори, от Nobili създадоха първата в света прикачна вентилаторна пръскачка, която се задвижва изцяло електрически, без нужда от механично предаване на мощността чрез ВОМ. Освен това италианският производител доказа ефективността на иновацията си, чрез създаване на още една изцяло електрическа машина - мулчер, който по принцип е машина, която работи под натоварване и изисква повече мощност.

Пръскачката и мулчерът на Nobili, наречени E-SPRAYER и E-MULCHER, са първите напълно електрически машини, използващи генератор на трактора като единствен източник на енергия, свързани към изход, който отговаря на стандартния AEF. И в двете машини няма карданни валове, масло и редуктори.Nobili E-SPRAYER е оборудван с два електрически мотора, един за помпата и един за иновативна и патентована група вентилатори, а също има автоматична дозираща система, която комуникира с трактора благодарение на контрола ISOBUS. Скоростта на въртене на вентилатора се регулира до шест различни скорости, в съответствие с нуждите по време на пръскане. Освен това, обръщането на движението на лопатките позволява почистване на всмукателната решетка от листата, което в някои случаи може да възпрепятства редовния поток.

Nobili E-MULCHER е оборудван с електродвигател за ротора и два линейни задвижващи механизма, които позволяват движението на режещата глава в работно положение. Той има управление с електронни рампи, предназначени за стартиране и спиране, докато по време на работа поддържа постоянна скорост, за да осигури най-доброто качество на надробяване. Обратимото въртене на ротора също така позволява на E-MULCHER да раздробява различни видове и обеми растителност.

Благодарение на електрификацията, ефективността на системата на трактора се подобрява значително, особено при работа в остри завои, поради липсата на кардан. Полевите тестове показаха и значително намаляване на разхода на гориво - между 40 и 70%!

© 2021 Агросалон БГ
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG