Редакция на обява Добави обява

Rostselmash - модерни комбайни с безлихвен лизинг за всеки български фермер (ВИДЕО)

13.01.2020 г.
13718

По време на международното изложение Агритехника в Германия Rostselmash показа редица нови модели комбайни, а също така спечели сребърен медал за иновации за своя нов трактор Versatile. Едно наистина смущаване от руска страна на големите традиционни западни производители на агротехника. Руснаците тук представят наистина иновационни и много добри комбайни.

Какво се случва на щанда на Rostselmash? Смущават ли наистина руснаците западноевропейските производители?
Виждаме, доста хора има на щанда. Предполагам, че е така, защото технологията, която Rostselmash вкара в комбайните напоследък е доста добра, на доста високо ниво. Тук виждаме първо RSM161 Stage 5. Това е новия комбайн с доста по-голяма мощност от 436 к.с,м отговаряща на всички нива на емисии за Европа. Той е интересна машина с огромен вършачен апарат, можем да го видим и тук изкаран, където имаме 2 големи барабана. Пред първия основен вършачен барабан имаме ускорителен битер, който ни дава по-голяма скорост на масата и я насочва правилно под 800 мм диаметър вършачен барабан с 10 бойни шини, които ни правят 95% от вършеенето и сепарациите още в тази зона. След това има насочващ битер и сепариращ битер, за да можем да жънем и в по-влажни условия на зърното. Перфектен за европейския пазар, особено тук в Германия, където влагата е доста по време на жътва. А също така и в България - всеки иска да влезе 1 час по рано и да стои 2 часа по-късно до края на жътвата. На мен поне, така ми се струва, че Rostselmash ще отнеме с всички тези иновации, които прави, част от клиентите, които се бяха ориентирали… Особено клиентите от България, от Украйна, от Румъния. Изобщо страни, които познават старата традиция на здравата и лесната за използване техника. Сега в допълнение с тези иновации буквално ще има едно преориентиране и заради цената?

Не само. Самата, цялостната инвестиция е доста важно нещо напоследък. Особено в България при българските фермери и трябва много внимателно да си прави сметката всеки. А с Rostselmash инвестицията не е това, което трябва да направиш с всеки един от западните брандове. В същото време получаваш комбайн, който жъне по същия начин, със същия комфорт, само че с, за мен, по-голяма надеждност. 

И именно това е причината да има такъв ръст в продажбите на комбайни на Rostselmash в България?
Да, така да се каже. На всеки 5, 2 са Rostselmash в България, почти.

Този Rostselmash RSM161 е за по-големите зърнопроизводители. Друг акцент, който в България придобива доста голяма популярност е комбайна от серията NOVA. Какво ще ни кажеш за него?
NOVA е най-малкия комбайн, 175 к.с. Изключително добър за малкия фермер - 1000, 1500 дка, 2000 дка. Заместващ втората ръка. Вместо да си купиш втора ръка машина, можеш да си купиш нова машина с 2-годишна гаранция. Тази година реализирахме 8 машини жънаха в България. Изключително добре, изключително надеждно, с минимални проблеми. Жътвата приключи много положително. Имаме доста заявки за следващата година, което показва реално нуждата в България от такава машина. 

При TORUM 770, който е с изключително красив дизайн, личи си, че е един модерен комбайн. Какви са акцентите при него?
Отново Stage 5, заедно с двигателя, заедно с трансмисията, която можем да видим тук, която вече управляваме само с 1 бутон и избираме предавката, на която да се движим. Другото, което е ново.

За какви декари е?
Това е за много декари, за мнго. Трябва да има много зърно, за да може да се прибира. Това е изключително производителен комбайн, който на ден може да прави между 300-350 до 500 дка на ден в зависимост от посева - пшеница, в зависимост от времето. С 9 м хедер, да прибира изключително много зърно. Изключително добре се получиха нещата при него тази година, жътвата в България. Надяваме се следващата година още още фермери да се доверят на TORUM 770, защото е една изключително производителна машина, изключително достъпна инвестиция с 5-годишния безлихвен лизинг на Оптиком. 

Когато сме на щанд на руски комбайни и говорим за едно обновяване на една много дългогодишна традиция, какво е положението с така наречените иновативни системи и електроники вътре в кабината, защото западноевропейските производители акцентират много на това. Какво дава Rostselmash в тази насока?

Всичко, което дават абсолютно всички. Те жънат. Накрая зърното трябва да бъде прибрано чисто, здраво и в максимално бързи срокове, а за да се прибере в максимално бързи срокове трябва да имаме надеждност. Rostselmash ти дава тази надеждност и не отстъпва по никакъв начин на всеки един от западните брандове по всякакви видове технологии. Тази година видяхме в жътва с така наречените auto steering, следващата година заедно с TOPCON ще направим няколко машини с yield monitoring, т.е. монитор на посева, за да може след това той да се работи правилно при торачките и това също може да се случи с Rostselmash както всеки един друг комбайн в света. 

Много хубаво е, че японската прецизна техника ще влезне в руски комбайни. Наистина. Нека видим сега и още един топ продукт, който мисля, че има интересни новости за фермерите. Това е трактор от групата на Rostselmash, един много голям трактор, който спечели сребърен медал за иновации. Кое е спечелило вниманието на западноевропейското жури?
Това е една много интересна технология за работа нощем, която реално е разработена от военните и Rostselmash я ползват, а именно - имаш вътре монитор освен това, което виждаш на фаровете отпред, на монитора виждаш абсолютно всичко около трактора все едно ти е ден. И това нещо е внедрено в новите машини на Rostselmash, както тук, така и на силажокомбайна, който в момента чакаме да видим. Изключително интересна техника - от военната индустрия в селскостопанската. По този начин ще може и нощем да се работи, реално без прекъсване?
И по-безопасно като цяло. Това е важното. Да е по-безопасно. Защото трактора е доста голям, виждате - габаритите му са огромни. 12 литров Cummins задвижва трактора.

С каква мощност?
440 к.с. максимална мощност. С 400 к.с. номинална. И тази маса. Което дава изключителната теглителна сила на трактора. 

След като вие от Оптиком възродихте пазара на комбайните Rostselmash, можете ли да направите същото и с тези големи трактори за българските земеделци? 
Пазара юе го покаже. Очакванията ни са, че има място за този трактор по българските полета, защото при нас нуждата от тежка машина за теглене е най-голяма в този голям клас. Трябва машината да е тежка, за да може да тегли. Това дава Rostselmash в момента. 

Нека да направим един кръг около трактора. Тук няма ли да влезнете малко в конкуренция с JCB FASTRAC. Имаме отново еднакъв размер гуми?
Не, тука разликата в големината на трактора е огромна и е съвсем друг диапазон трактори.
Да видим и навесната система на този трактор. Аз поне съм карал един близък негов аналог, който беше с 2-точкова навесна система. Тук този проблем е решен, вече имаме 3-точкова навесна система.  3-точковата навесна система си е 3-точкова навесна система. За да могат да се извършват някои от операциите, особено в България - 4-та категория навесна система. Достатъчно здрава и мощна, за да може да издържа на връзката, за да прави връзката с тежкия инвентар. Също така имаме и достатъчно голям теглич.

Всичко е изключително масивно. Прави ми впечатление къде са разположени тежестите отзад... 
Трябва да е тежък, този трактор просто трябва да е тежък. Той трябва да е мощен и да е тежък. Това е резултата. За да има добра теглителна сила. 

Какви са очакванията по отношение на цената?
Все още не знам, но съдейки по начина, по който работим с Rostselmash, особено за българския пазар, предполагам, че ще можем да предложим на българските фермери изключително атрактивна… То не е и цена. По скоро инвестиция за тях. За такава голяма машина. 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG