Редакция на обява Добави обява

Rostselmash отбеляза 93 години производство на агротехника с няколко нови завода и възход в дейността

05.08.2022 г.
2408
Rostselmash отбеляза 93 години производство на агротехника. Общо над 2,8 милиона агромашини са произведени от компанията през цялата й история.

150 модела от 24 вида оборудване на Rostselmash остават надеждни помощници на земеделските производители и до днес. Сред тях са и иновационните модели зърнокомбайни, включително новите безпилотни автоматизирани модели.

През последните години компанията напълно промени моделната гама на комбайновата линия и  организира производство на чисто нови трактори от нулата с пълен цикъл през 2016 г. В новия завод за трактори на Rostselmash вече са произведени над 5000 трактора.

Компанията е една от първите, които се включиха в дигитализацията на агропромишления комплекс. 15 000 земеделски машини вече са свързани към уникалната платформа за телеметрия, контрол и управление RSM Agrotronic.

Ростселмаш играе огромна роля в социалния и икономически живот на жителите на Ростов на Дон и Ростовска област, осигурявайки високи доходи. Въпреки предизвикателствата на времето, заводът непрекъснато работи и се развива, изпълнявайки многомилиардна инвестиционна програма, свързана с пускането на ново оборудване, създаването на нови индустрии и развитието на нови компетенции. Rostselmash активно участва в социални проекти на региона и града, подкрепяйки спортни клубове и театри, сътрудничи с водещи образователни институции за машиностроителния комплекс.Компанията празнува рождения си ден във възход. През изминалата година стартираха няколко важни инвестиционни проекта за компанията и селското стопанство. Става дума за заводи, които трябва да бъдат пуснати в експлоатация през следващите две години. Това са предприятия за производство на трансмисии, мостове, скоростни кутии, трактори, ремаркета, навесна селскостопанска и комунална техника. Пускането им ще осигури на агропромишления комплекс необходимите земеделски машини и инструменти, а на жителите на региона - хиляди работни места. Rostselmash успешно продължи да работи върху ново оборудване и за първи път навлезе на пазара със собствени електронни системи, които правят работата на фермерите още по-ефективна. И наскоро, заедно с Донския държавен технически университет, компанията спечели конкурса на Министерството на образованието и науката на Руската федерация за създаване на Разширено инженерно училище.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG