Редакция на обява Добави обява

Rostselmash представи безпилотен комбайн от серията TORUM

29.06.2020 г.
3578
Rostselmash представи безпилотен комбайн от серията TORUM. Руската компания - лидер в производството на модерни зърнокомбайни демонстрира възможностите на новия комбайн TORUM, оборудван с автопилот.

Новата технология позволява управлението на комбайна да се извършва дистанционно, без да е нужно присъствие на оператор в кабината. Всички дейности се управляват дигитално чрез таблет и специализиран софтуер за следене на хода на жътвата и процесите по прибирането на реколтата.

Комбайнът се движи по предварително зададена траектория, придържайки се към предварително определен път с точност 10 см. Ако бъде открита пречка по пътя на комбайна, автопилотът автоматично спира движението като изпраща предупреждение през софтуера на таблета.

Rostselmash започва масови тестове на новата технология по време на жътва 2020, като се очакват допълнителни софтуерни и хардуерни разработки и нововъведения, така, че след няколко години да е налице изцяло автоматизиран комбайн, без нужда от оператор в полето.

През последните години Rostselmash инвестира сериозно в системите за прецизно и дигитално земеделие. Една от най-успешните иновационни системи е RSM Yeld Monitoring, която позволява сателитно GPS свързване, а също и изпращане на данни до сървър, включващи обеми на добива, влажност на зърното. Всички данни се синхронизират в реално време на сървър, чрез който мениджъра на стопанството може да наблюдава през софтуер как вървши жътвата и какви са добивите във всеки отделен земеделски блок.

© 2020 Агросалон.БГ


Свързани статии

Rostselmash отчита силен интерес и продажби на новата серия трактори 1000 (320-340 к.с.)
Руският производител на комбайни, трактори и агротехника - Rostselmash отчита много силен интерес към новата си серия класически колесни трактори - Rostselmash 1000.
15.01.2020 г.
2744
Rostselmash бележи ръст на продажбите на комбайни в България
Общо 32 оператори от 13 фирми, собственици на зърнокомбайни Rostselmash RSM 161, ACROS 595, NOVA 330 и VECTOR 425 преминаха традиционното вече обучение на оператори на комбайните Rostselmash. То се проведе в учебната зала на търговско-сервизния център на Оптиком в Стара Загора.
13.06.2019 г.
12955
Нови комбайни Rostselmash на премиум цени, пуска Оптиком
Жътвата тази година се очертава да е по-трудна от нормалното заради падналите многобройни дъждове и стесняването на прозореца от време, в което зърнопроизводителите трябва да приберат реколтата от полето.
19.06.2019 г.
13076
Нов комбайн или употребяван? Кое е по-изгодно? (ВИДЕО)
Преди сезона на жътвата в малките стопанства винаги възниква въпросът - нов комбайн или втора употреба? В повечето случаи, въпреки желанието за нов комбайн, се избира компромисно втория вариант поради по-високия размер на инвестицията за нов.
22.04.2019 г.
13330
Rostselmash показа топ иновационни комбайни, които променят пазара в България (ВИДЕО РЕВЮ)
Големият руски производител на зърнокомбайни ROSTSELMASH буквално смути западно-европейските производители на прибираща техника, като представи по време на изложението Агритехника 2019 в Хановер, Германия - цяла линия от иновационни комбайни с вградени всички модерни системи за качествена жътва.
 
05.12.2019 г.
4869
Комбайните Rostselmash Nova 330 постигнаха отлични резултати в малките стопанства (ВИДЕО)
Разговаряме с доц. Румен Калев, директор на Научния център по Земеделие в Търговище, каква е оценката на стопанството за работата с комбайн Rostselmash NOVA 330
29.04.2020 г.
3190
Оптиком получи отличие за най-добър дилър в Европа на комбайни Rostselmash
Оптиком получи високо отличие за най-добър дилър в Европа от руския производител на комбайни Rostselmash. Това стана по време на световна конференция на дилърите на Ростселмаш, която се провежда в момента в Австралия.
 
25.10.2019 г.
4797
Видео ревю
Rostselmash показа нови комбайни и трактор със система за нощно виждане (ВИДЕО РЕВЮ)
Видео ревю от щанда на руския производител Rostselmash по време на международното изложение Агритехникиа. Много интересни модели нови комбайни и трактор със система за нощно виждане, взаимствана от военната индустрия. Пълен текст на целия репортаж
02.12.2019 г.
4879
Rostselmash със 100% ръст в продажбите на комбайни
Само през първите девет месеца на годината в страната ни са закупени и регистрирани 1330 нови земеделски машини - трактори, телескопични и челни товарачи и зърнокомбайни за нуждите на селскостопанското производство
16.10.2019 г.
14324
Малките стопанства с нова възможност за закупуване на комбайн по финансова програма от Оптиком
Това става възможно чрез съвместното партньорство на компанията с руския производител на комбайни Rostselmash, като предоставя на стопанствата субсидия под формата на 0% лихва при финансиране и не се изисква първоначална вноска.
26.03.2019 г.
12163
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG