Редакция на обява Добави обява

Rostselmash взе златен медал и 3 сребърни за топ-иновации на изложението Агросалон 2020

07.09.2020 г.
3388
В престижните награди за иновативни технологии на международното специализирано изложение АГРОСАЛОН 2020 разработките на Ростселмаш получиха високи оценки от компетентното жури, като спечелиха 1 златен и 3 сребърни медала. Общо за конкурса бяха представени няколко десетки иновативни продукти от водещи световни производители.

Номинираните разработки бяха оценени според съответните критерии: от стойността на иновациите за практиката, ползите за икономиката на селскостопанските предприятия и баланса на трудовите ресурси, до въздействието върху безопасността и лекотата на труда на земеделските производители.

„Победата в надпреварата на Агросалон 2020 ни позволи отново да демонстрираме високия интелектуален потенциал на компанията. През цялата си дълга история Rostselmash запази статута си не само като основен играч на международния пазар на селскостопански машини, но и като един от водещите дизайнерски центрове за иновативни разработки на селскостопански машини “, каза Максим Накхабо, маркетинг директор на Rostselmash.


Тази година златното отличие на състезанието бе присъдено на иновативната разработка на Rostselmash RSM Night Vision, система за помощ на оператора по време на нощна работа. Технологията ви позволява да идентифицирате препятствия на рекордно разстояние до 1500 метра. RSM Night Vision е особено търсен при обработка на полета с пръскачки - работата с пестициди най-често се извършва през нощта. С помощта на системата водачите могат значително да увеличат производителността и да видят препятствия, които биха били невидими с просто око.

Три пионерни разработки на Rostselmash бяха наградени със сребърни медали по време на Агросалон 2020.RSM Explorer Plus автоматично контролира траекторията и скоростта на комбайна и автоматично насочва комбайна с точност от 2,5 см, като същевременно осигурява управление на завоите и хедера. Отличителна черта на системата е възможността за прехвърляне на задача към системата за автоматично управление чрез платформата Agrotronic. RSM Explorer Plus използва машинно зрение, за да спре пред препятствие, което го прави една от най-безопасните системи в света.

Иновативната система за контрол на почвата RSM, друг носител на сребърен медал, се основава на сензори, които измерват дълбочината на обработване на почвата или засяване по време на операции и предават данни за операциите на системата за дистанционно наблюдение Agrotronic. Тази система не само записва факта за коректността на операциите, но и изпраща известия за възможността за онлайн корекция. Системата е базирана на уникални безжични сензори.Трети сребърен победител - RSM Smart Tag е безжичен интелигентен таг, който ви позволява лесно да идентифицирате всяко теглено или прикачено оборудване. Системата е базирана на софтуер Agrotronic. Активният безжичен етикет се закрепва лесно към рамката или тялото на машината и може лесно да се регистрира в мобилното приложение Agrotronic, което ще позволи наблюдение на прикачено оборудване.

Повече информация за високотехнологичните комбайни Rostselmash можете да получите от фирма Оптиком ООД - официален вносител на марката за България.

© 2020 Агросалон.БГ

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG