Редакция на обява Добави обява

С 14% са скочили продажбите на нови трактори за година. Марките John Deere и Case IH водят класацията

13.01.2023 г.
2896
Станаха ясни пазарните реализации на нови трактори през 2022-а година, след като тази седмица Контролно техническата инспекция (КТИ) към Министерството на земеделието, публикува обобщени данни за пазара на агротехника през изминалата 2022-а година.

Въпреки кризисните ситуации за сектора, пазарът отбелязва ръст от 14% спрямо година по-рано. Това се дължи на продължаващата нужда от модернизиране на стопанствата и подобряване на производителността в тях. Благоприятни за сделки се оказаха сравнително високите цени на продукцията, на фона на общото поскъпване, а също улесненият достъп до кредити и лизинг от страна на банките, както и продължаващото субсидиране.

На първо място по продажби на нови трактори е американската марка John Deere с 274 регистрирани трактора, продадени основно от Агротрон-М Търговище и официалният вносител Мегатрон.

На второ място със 155 трактора в класацията е престижният бранд Case IH, главно произвеждани в Австрия и САЩ, представени в България от официалния вносител Тайтън Машинъри България.

На трето място по прдажба на нови трактори е брандът New Holland, с реализирани 127 бройки, главно чрез ИнтерАгри България и Анимекс - Стара Загора.

Японският бранд Kubota, представен от Агромашина и Тракбул бележи пазарно присъствие със 100 трактора за миналата година, като другата марка японски трактори - Iseki, която от края на миналата година има изцяло нови серии с двигатели Stage V отчита реализация на 78 нови трактора, посочиха за Агросалон.БГ от официалния вносител и най-голям дилър на употребявани японски трактори в България - Скайтрак.

Пълна статистика за пазара на нови трактори и нови комбайни можете да видите в прикачените файлове по-долу: 

ПАЗАР на НОВИ ТРАКТОРИ - БЪЛГАРИЯ 16.21 kB (xlsx) свали
ПАЗАР на НОВИ КОМБАЙНИ - БЪЛГАРИЯ 2022 14.56 kB (xlsx) свали
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG