Редакция на обява Добави обява

SIMA 2024 е анулирано заради фермерските протести във Франция и Белгия (ВИДЕО+СНИМКИ)

04.02.2024 г.
1384
SIMA 2024, престижното международно изложение за селскостопанска техника, което беше предвидено да се състои в Париж, Франция, е официално отменено поради дъмпинговия внос на агропродукти от Украйна и последващата нестабилност на цените в селскостопанския сектор.

Това решение идва в отговор на нарастващата загриженост сред местните фермери и производители, които се борят с ниски цени на своите продукти и нарастващата конкуренция от вноса.Дъмпинговият внос, практика, при която стоки се внасят и продават на пазара на цени значително по-ниски от стойността им в страната производител, е довел до значителни изкривявания на пазара. Фермерите във Франция и по-широко в Европа изразиха сериозно недоволство от ситуацията, която заплашва тяхната способност да се конкурират справедливо и поддържат устойчиво производство.Организаторите на SIMA издадоха официално изявление, в което обясняват, че "в светлината на текущата икономическа обстановка и нестабилността на цените на агропродуктите, които затрудняват значително селскостопанския сектор, сме принудени да отменим изложението за 2024 година." Те подчертаха, че вземат това решение с тежко сърце, но считат, че е в най-добрия интерес на всички участници и посетители.

Отменянето на SIMA 2024 има широко въздействие, тъй като събитието традиционно служи като ключова платформа за представяне на последните иновации в селскостопанската механизация и технологии, както и за създаване на важни бизнес взаимоотношения. Също така, това подчертава нарастващите предизвикателства, пред които са изправени фермерите в Европа, и нуждата от търсене на устойчиви решения за преодоляване на икономическите препятствия.

Организаторите на изложението изразиха своята ангажираност към подкрепата на селскостопанския сектор и обещаха да продължат да търсят начини за подпомагане на фермерите и производителите през този труден период. Те също така изразиха надежда, че бъдещите издания на SIMA ще могат да се проведат успешно, когато условията позволяват.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG