Редакция на обява Добави обява

SULKY придоби производителя на агротехника FRANDENT GROUP

09.08.2021 г.
2241
SULKY - най-предпочитаният бранд торачки в България, който е френска компания, придоби мажоритарен дял от италианския производител на агротехника FRANDENT GROUP.

Споразумението предвижда последваща покупка през 2025 г. на останалите акции, които все още се държат от основателя - Ezio BRUNO. Тази инвестиция е част от проекта „Farming Together“, който има за цел да развие групата SULKY - BUREL в Европа. Придобиването е резултат от партньорство, започнало през 2001 г. FRANDENT произвежда ротационни брани с размери от 3,00 м до 8,00 м за марката SULKY.

В исторически план производителите на сеялки не са произвеждали ротационни брани и обратно. Появата на комбинирани сеялки SULKY подтикна производителите да предложат решения, които комбинират сеялки и брани. Ето защо групата SULKY BUREL се обърна към италианската компания FRANDENT през 2001 г. с цел да предложи интегрирани комбинации от сеялки. От началото на партньорството през 2001 г. FRANDENT е произвело повече от 10 000 ротационни брани за марката SULKY. FRANDENT е известен и с широката си гама оборудване за косене на сено. Компанията е специализирана в производството на 23 модела на сенообразуватели и косачки с ширина от 2,00 м до 8,40 м.Това споразумение позволява на Ezio BRUNO, собственик и управител на компанията, да защитава и поддържа дейността на FRANDENT. Той също така позволява на SULKY да осигури дългосрочното производство на своите ротационни брани, свързани с неговите сеялки TRAMLINE, MASTER, PROGRESS и TF. Двамата директори са много доволни от това споразумение, което гарантира непрекъснатото присъствие на пазара в Италия и Европа.

Жулиен БУРЕЛ, главен изпълнителен директор на BUREL Group „Щастливи сме да интегрираме FRANDENT в нашата семейна група. Тази компания има истинско ноу-хау и признат опит. Нашето желание е да затвърдим и развием тази дейност в Италия ”.

Ецио БРУНО, главен изпълнителен директор на FRANDENT „Радвам се да видя, че моят семеен бизнес става част от семейна група. FRANDENT е основан от баща ми и преминаването към групата BUREL ще гарантира, че бъдещето му продължава спокойно. Ще присъствам по време на този преход, за да се уверя, че той е успешен.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG