Редакция на обява Добави обява
ПОКАНА: Специални дни с промоции за трактори и земеделска техника - 20 - 24 Февруари в базата на Скайтрак

SULKY са предпочитаните торачки на земеделците и тази есен

12.10.2020 г.
13259
Активизира се пазара на торачки в България. SULKY и тази есен е лидер в избора на зърнопроизводителите за осъществяване на качествено и прецизно наторяване и значително спестяване на разходи от торове.

В условията на преминала много сушава година и значителни щети по зърнената реколта, причинени и от непрецизно торене през изминалата кампания, то сега все повече земеделци осъзнават важността на това да работят с безкомпромисна по отношение на качество и прецизност торачка.

За нуждите на българските зърнопроизводители Оптиком пусна промоция за торачки SULKY DX 30+ на цена 21 900 лв. с ISOBUS. Моделът е с 2800 л. вместимост, има 6 секционен контрол и 3 тона полезен товар.В основата на секционния контрол е патентованата DPX система на SULKY, позволяваща изменение на работната ширина на торене, чрез промяна на мястото на падане на тора върху диска. При торачки, които не са оборудвани с електронни системи за управление на потока тор, падащ върху диска, нормата е в пряка зависимост от скоростта на движение на трактора по полето, а работната ширина се задава ръчно и винаги  е константа.

При машини, оборудвани с електронни системи и „кантар“ за постоянно следене на теглото на тора в бункера, нормата на торене не зависи от скоростта на трактора. При тези торачки операторът може да променя скоростта на движение в зависимост от теренните условия и да постига висока производителност. Точната норма се постига с отчитане на действителната скорост на трактора, относителното тегло и Т-фактора  на тора. Отчитайки тези параметри, софтуера подава команди на електрически актуатори и прави постоянна калибровка на потока тор за постигане на желаната норма на торене.

Тази електроника може да съчетае с GPS позициониране на торачката в/у полето и извършването на секционен контрол, т.е. при навлизане на „облака“ на торене в зона, в която не трябва да хвърляме тор или вече сме наторили, системата автоматично изключва нужната секция.  При SULKY това цялостно решение се нарича ECONOV.

Има една особеност, която отличава тази система от останалите производители. „Облакът“ на разпръскване при двойно дисковите тороразхвърлящи машини не е в права линия. Следователно секционен контрол в права линия би бил неефективен. SULKY се проявяват като иноватори и патентоват единствения софтуер, който е в състояние да извършва секционен контрол в т.нар. форма на кроасан.

Системата по този начин показва голяма ефикасност и може да доведе до спестяване на два Биг Бега тор на всеки 1000 дка, при примерна норма от 20 кг/дка, защото е налице пълен автоматичен контрол върху презастъпването!

Без наличието на такава система, торът бива хвърлен не където трябва – в зони с триъгълници, в края на полето при зоната за обръщане на трактора или при процеса на „окрайчване“ на полето.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG