Редакция на обява Добави обява

SeedEye системата на Vaderstad спечели златен медал по време на Agrosalon 2020

13.10.2020 г.
14303
Системата SeedEye на Väderstad е отличена със златен медал за иновативни селскостопански машини на Agrosalon 2020 - най-голямото селскостопанско изложение в Русия.

SeedEye опростява работата на фермера и увеличава производителността, намалява разходите за труд и дава възможност за по-икономично използване на семенния материал, заяви по повод наградата Евгени Жилкин, управляващ директор на Väderstad в Русия.

SeedEye е уникална система за наблюдение на семената на Väderstad. Оптичните сензори, монтирани във всяка семенна тръба, регистрират всяко дозирано семе, така че сеитбената норма може да бъде контролирана до точния брой семена на квадратен метър. Мониторингът на блокиране на SeedEye открива дали семенната тръба е блокирана по някаква причина и дава незабавно предупреждение, така че фермерът да може незабавно да отстрани блокирането. Системата също така дава предупреждение, когато бункерът е свършил семената.

"SeedEye е още една област, в която Väderstad тласка селското стопанство напред с иновации. Играе много добра роля в прецизното земеделие, като може да зададе броя на семената на единица площ. Това наистина повишава точността на сеялките и колкото по-точни сте като земеделски производител - толкова по-голям е шансът да оптимизирате реколтата.", казва Бьорн Жансон, търговски продуктов мениджър за сеялки, във Väderstad.


Руският екип на Väderstad получи наградата на 7 октомври по време на търговското изложение Agrosalon в Москва. Общо за международното жури бяха представени 47 земеделски разработки, които след това бяха оценявани според строги критерии за иновации, икономически ползи, повишена ефективност, безопасност и подобряване на околната среда.

Сеялките Väderstad заслужено са спечелили популярността си сред руските зърнопроизводители и за нас като компания е важно да продължаваме да подобряваме точността, като ефективността на нашата система SeedEye е голяма стъпка в тази посока, казва Евгений Жилкин.

От моделната година 2021, следните машини могат да бъдат оборудвани с броене на семена и наблюдение на запушването чрез Seed Eye:

Vaderstad Spirit 600-900S, Rapid A 600-800C / J и Rapid A400-800S.
​Vaderstad Spirit 600-900C, Spirit R 300S и Spirit 400C / S.

Повече информация за сеялките Vaderstad можете да получите от официалния представител за България - ТАЙТЪН МАШИНЪРИ.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG