Редакция на обява Добави обява

Семейната компания Vaderstad получи награда за Предприемачи на годината

08.09.2021 г.
2178
Семейната компания Vaderstad получи награда за Предприемачи на годината в Швеция. Премиум брандът, който в България и Европа е познат като емблема за професионални сеялки и машини за почвообработка, продължава своето значително разрастван екато производствени мощности, а също и като международен пазарен дял.

Второто поколение собственици на Väderstad - фамилията Старк, са отличени за предприемачи на годината от Dagens Industri, най голямото бизнес списание в Скандинавия. Наградата се присъжда ежегодно на видни хора, които управляват и развиват успешни компании в истински предприемачески дух.

Väderstad е основана през 1962 г. от Rune и Siw Stark и остава истински семеен бизнес, където второто, а през последните години и третото поколение на семейството продължава да управлява компанията. Сега второто поколение на семейството Старк е наградено с „Предприемачи на годината“ от Dagens Industri, шведско бизнес списание с повече от 300 000 ежедневни читатели. В мотивацията си журито пише:

„Братята и сестрите Кристър, Кристина, Андреас и Бо Старк с голям успех и предвидливост управляват производството и продажбата на селскостопанска техника с марката Väderstad, където родителите основават компанията през 1962 г. Väderstad създава условия за по-устойчиво и ефективно земеделие чрез високотехнологични селскостопански машини и методи от световна класа. Причините за успеха са много, като иновативните способности на собствениците, доброто сътрудничество помежду им, смелостта за навлизане на световния пазар и местната устойчивост и бизнес дейности”.

Väderstad стартира като малък семеен бизнес с желание да подобри и опрости ежедневната работа на фермерите. Въпреки, че много се е случило оттогава, това все още е душата и сърцето на този семеен бизнес, като патралелно с това не прекъсва процесът по внедряването на иновации.

На 1 февруари 2022 г. Хенрик Гилстринг ще заеме поста като главен изпълнителен директор на Väderstad. По този начин Хенрик, който е син на Кристина Старк и внук на Рун и Сиу Старк, ще продължи семейната традиция, когато поеме от сегашния изпълнителен директор на Väderstad Матс Беверуд.

"Израснал съм с Väderstad и с нетърпение очаквам да играя роля, когато продължим да се развиваме и растем по устойчив начин. По-рано тази година инвестирахме във фабрика в САЩ и ни очакват много вълнуващи предизвикателства, както на съществуващите, така и на новите пазари. Väderstad е изминал дълъг път, откакто всичко е започнало в работилницата на дядо ми през 1962 г., но в същото време нашето пътуване току-що започва", казва Хенрик Гилстринг.

Официален вносител на Vaderstad за България е Тайтън Машинъри


Свързани статии

Vaderstad събра родни земеделци и показа нови технологии в култивирането (ВИДЕО)
Един от ключовите фактори за устойчивия успех както в производството, така и в продажбите на Vaderstad, е на база постоянната комуникация и съгласуване със земеделците - за това от какви специфични технически решения имат нужда.
24.03.2020 г.
2658
VADERSTAD със сребърен медал и топ-иновации за по-големи добиви (ВИДЕО РЕВЮ)
Шведската емблема за топ-качествена земеделска техника и прецизна сеитба - VADERSTAD, пожъна редица успехи по време на световното изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2019, което се проведе в Германия.
21.12.2019 г.
2968
Vaderstad внедрява нови функции и видео клипове в системата за управление E-Control
В новата версия земеделците ще могат да изтеглят ръководства за експлоатация, документация за резервни части, а също и видео клипове, които да улесняват тяхната работа, показвайки им какво трябва да направят.
07.05.2020 г.
2472
Коя сеялка да изберем - Vaderstad Spirit или Vaderstad Rapid? (ВИДЕО)
Сеялките Vaderstad се превърнаха в емблема за прецизна и бърза сеитба сред българските зърнопроизводители. Все повече професионалисти в сектора избират сеялките Vaderstad, които вече присъстват в агропарка на почти всяко стопанство в страната.
05.07.2019 г.
12898
Vaderstad Carrier - култиватор за отлични резултати в сухо време
В кампанията по есенната почвообработка има едно безспорно технологично решение, което е доказано през годините. Това е дисковият култиватор Vaderstad Carrier - машина съчетаваща 20 годишна история и непрестанни иновации.
04.10.2019 г.
11662
Vaderstad бележи 43% увеличение на продажбите си за последните 3 години
България марката Vaderstad, която е представена от Тайтън Машинъри България, продължава да е категоричен лидер в продажбите на високоскоростни и прецизни сеялки за слята повърхност и редови култури.
30.12.2020 г.
2270
Тайтън Машинъри пуска безлихвен лизинг за трактор Case IH Maxxum + сеялка Vaderstad Tempo
Тази сеялка наистина има страхотна прецизност и работи с доста висока скорост. Даже можеш да стигнеш скорост от около 20км/ч. и няма да има проблеми за сеитбата, която извършва сеялката.
10.02.2020 г.
2835
Vaderstad представи новата сеялка Spirit 400C/S (ВИДЕО)
Новата сеялка Vaderstad Spirit 400C/S е налична във вариант само за семена - Spirit 400S, а също така и в комбинирани версии с торовнасяне - Spirit 400C FIX и Spirit 400C InLine.
23.11.2020 г.
2434
Vaderstad произведе 1000 броя сеялки от серията Tempo L
Компанията Vaderstad, един от световните лидери в производството на машини за почвообработка и сеитба, произведе сеялка номер 1000 от модела Tempo L. Tempo L оказа непосредствено влияние върху световното земеделие когато постави световния рекорд за сеитба през 2017 г. 
23.03.2021 г.
2335
Vaderstad отчете рекордна година и приходи за над 300 млн. EUR
"Прецизната сеялка Vaderstad Tempo продължава да пожънва успехи в продажбите и виждаме, че предсезонните продажби за 2019 г. започнаха силно. Сигналите са положителни от повечето от нашите пазари.
28.01.2019 г.
11697
Vaderstad отчита поредна рекордна година в продажбите на сеялки и агротехника
Vaderstad е лидерът при сеялките за слята повърхност и редови култури сред българските професионални земеделци.
03.02.2020 г.
2494
Отлични резултати от първите тестове на новия култиватор Vaderstad NZ Extreme
Новата серия VADERSTAD NZ Extreme е с работна ширина от 12.5 и 14.25 метра. При 12 метровата машина, нужната мощност на трактора е в диапазона 350 - 400 к.с., а при най-голямата ще е нужен трактор с мощност около 600 к.с.
15.04.2020 г.
2795
Видео ревю
Николай Върбанов: Избрах Vaderstad Tempo след обстойно проучване и споделен опит от колеги (ВИДЕО)
Когато говорим за инвестиция в нова сеялка, това не е просто избор на поредната машина, а възможност за реализиране на повече ефективност и растеж в стопанството.
22.07.2019 г.
11709
Vaderstad Rapid - сеялката за прецизна сеитба, дори при най-тежки условия
Сеялките от серията Rapid имат висок натиск от 150 кг. върху изсяващите ботуши. Това позволява точна сеитба с висока скорост. Благодарение на своя агресивен и настроен под точен ъгъл на атака, сеитбен диск, сеялката винаги оформя чисто сеитбено легло - без остатъци от слама
10.10.2019 г.
11751
Vaderstad представи най-голямата си нова сеялка от серията Tempo L
През 2021-а година шведския производител Vaderstad - лидер в пазара на сеялки в България, прави следваща стъпка при високоскоростните сеялки от серията Tempo, представяйки нов модел към продуктовото семейство на Tempo L.
 
15.12.2020 г.
2473
Как да увеличим потенциала на зърнената реколта с точен избор на сеялка?
Как да увеличим потенциала на зърнената реколта с точен избор на сеялка? В този материал ще споделим с вас важни съвети и акценти за постигането на най-добри резултати в зърнопроизводството, като се спрем на шведския лидер в производството на прецизни сеялки - VADERSTAD и по-специално емблематичната серия за редови култури - Tempo. 
15.07.2019 г.
11722
Vaderstad представи нова CrossCutter дискова секция за Carrier XL
Патентованият диск CrossCutter е разработен и произведен от висококачествена шведска стомана V-55 в най-съвременната фабрика за компоненти на  Vaderstad  в Overum, Швеция.
16.08.2019 г.
11517
Прецизност и капацитет - ключовите предимства на есенните сеялки Vaderstad (ВИДЕО)
Всяка сеитбена кампания зависи от два основни фактора - климатичните условия и изборът на сеялка, който сме направили. Защото прецизността е пари и ако успеем да поставите семето точно и на правилното място, то ще покълне в точното време и това ще бъде предпоставка за още една успешна кампания. Какво да съблюдаваме, ако сме изправени пред покупка на есенна сеялка
12.05.2020 г.
2930
Видео ревю
Най-новото от VADERSTAD за 2020-а година (ВИДЕО РЕВЮ на сеялки и инвентар)
На щанда на Vaderstad по време на изложението Агритехника, камерата на Агросалон.БГ, засне съчетание от модерни технологии и автоматизации, включително все по-пълната онлайн свързаност на машините и работата с тях. Vaderstad Tempo е флагманът, който покори земеделците в България...
21.12.2019 г.
2987
Vaderstad представя нови сеялки от серията Tempo L
През 2019-а семейството на сеялките Vaderstad Tempo L се увеличава с нови модели. Емблематичната серия, носител на Световен рекорд за високоскоростна прецизна сеитба се увеличава с изцяло нов модел Tempo L 8 и подобрения в добре познатите Tempo L 12 и Tempo L18.
15.03.2019 г.
11625
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG