Редакция на обява Добави обява

Сеялка Sky Easydrill - ефективно решение при сеитба с No-till технология (ВИДЕО)

29.07.2023 г.
3283
Все повече фермери търсят ефективни решения в обработките и сеитбата. Много от тях обръщат поглед към No-till технологиите и директната сеитба. Основното за тази технологията, която все повече навлиза в България, това е стремежът на земеделците да намалят разходите на декар откъм гориво, персонал, поради проблема с работната ръка и да оптимизират машинния си парк, макар че машините, които се ползват за No-till обработките са по-финансово задължаващи. Основната цел на стопанствата днес е това те да намерят начин как да оптимизират разходите на декар и да получават по-голяма добавена стойност. Това е основното, което дава тласък на No-till технологията в момента в България. Днес заедно с Димитър Петров, търговски директор в Оптиком ще ви покажем директна сеитба с Easydrill, сеялка на френската компания Sulky.Компанията Sky е френска компания, която реално е собственост 50% на Sulky, добре известна с добрите си тороразпръскващи машини и също така - сеялки, заедно с другите 50% се държат от Асоциацията на зърнопроизводителите във Франция. Те заедно разработват 2 типа сеялки за директна и за полудиректна сеитба.

Тук днес около Враца показваме сеялката за директна сеитба, а именно Easydrill, 6м, HD (Heavy duty), т.е. с тежките работни органи, с които можем да достигнем до 250 кг натиск. Друго, което е важно, че тази сеялка може да бъде вкарана във всяко едно поле, било то обработено или необработено, за да направиме сеитбата. Можем да работим с 3 различни култури едновременно, а именно да сеем 3 различни култури едновременно като имаме 3 бункера. Основният бункер от 4100 л е разделен 60/40 като може да се ползва за 2 различни култури или за основна култура, напр. пшеница, заедно с торовнасяне, да се ползва и торовнасяне. А отпред имаме малък бункер за дребни семена, нило то тревни смески или рапица, или нещо друго. Каква е идеята? Идеята е когато работим No-till технологията - половината от сеитбата, това са ни междинните култури. При тези междинни култури ние някой път, в зависимост от агрономическото положение или как иска агронома да бъде тази технология направена, могат да се вкарват по 1,2 или 3 различни култури едновременно в междинната култура, било то ряпа със слънчоглед и т.н. 

Тази сеялка позволява до 3 култури едновременно да бъдат засявани, а не само това - 2 от тях могат да бъдат различна височина подавани, като дълбочина на сеитба. Много важно за Sky Easydrill е, че ние можем директно да управляваме Isobus подготвена машина, можем с всеки Isobus монитор. Ние тук сме закачили на монитора на навигацията Topcon и директно през монитора на Topcon управляваме самата машина, като управляваме както нормата, тя си определя нормата спрямо скоростта. 

Sky Easydrill ни дава една простота на конструкцията, здравина откъм работни органи. Всяко просто нещо ни позволява да сме гъвкави във всякакви едни условия на работа. Съчетанието между Sky и Topcon ни дават една добра сеитба, подредена, и имаме възможност да й се насладим на полето.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG