Редакция на обява Добави обява

Сеялката Sky EasyDrill представя директна сеитба с No-till технология (ВИДЕО)

08.04.2021 г.
2279
Все повече фермери търсят ефективни решения в обработките и сеитбата. Много от тях обръщат поглед към no till технологиите и директната сеитба. Основното за тази технологията, която все повече навлиза в България, това е стремежът на земеделците да намалят разходите на декар откъм гориво, персонал, поради проблема с работната ръка и да оптимизират машинния си парк, макар че машините, които се ползват за No-till обработките са по-финансово задължаващи. Основната цел на стопанствата днес е това те да намерят начин как да оптимизират разходите на декар и да получават по-голяма добавена стойност. Това е основното, което дава тласък на No-till технологията в момента в България. Днес заедно с Димитър Петров, Управител в Оптиком ще ви покажем директна сеитба с Easydrill, сеялка на френската компания Sky. Ето какво сподели той на полето:

Компанията Sky е френска компания, която реално е собственост 50% на Sulky, добре известна с добрите си тороразпръскващи машини и също така - сеялки, заедно с другите 50% се държат от Асоциацията на зърнопроизводителите във Франция. Те заедно разработват 2 типа сеялки за директна и за полудиректна сеитба.

В реални условия на полето показваме сеялката за слята сеитба EasyDrill, 6м, HD (Heavy duty), т.е. с тежките работни органи, с които можем да достигнем до 250 кг натиск. Тази сеялка може да бъде вкарана във всяко едно поле, било то обработено или необработено, за да направим качествена сеитбата. Важното е, че можем да работим с 3 различни култури едновременно, а именно да сеем 3 различни култури едновременно като имаме 3 бункера. 


Основният бункер от 4100 л е разделен в съотношение 60/40 като може да се ползва за 2 различни култури или за една основна култура, напр. пшеница, заедно с торовнасяне. Отпред също така имаме малък бункер за дребни семена, било то тревни смески или рапица, или друга култура. 
Каква е идеята? 

Идеята е когато работим No-till технологията да прилагаме правилно технологията съc сеитба на междинни култури и да вкараме в полето 1,2 или 3 различни култури едновременно, било то ряпа със слънчоглед и т.н., според изискванията на агронома.
Тази сеялка позволява сеитба до 3 култури едновременно да бъдат засявани. Но не само това! Две от тях могат да бъдат засяти на различна дълбочина на сеитба. 


Много важно за Sky EasyDrill е, че ние можем директно да управляваме Isobus подготвена машина, чрез Isobus монитора.Тук сме закачили на монитора навигацията Topcon и директно през монитора на Topcon управляваме самата машина, като нормата на сеитбата се определя автоматично спрямо скоростта на сеялката. 
Sky EasyDrill ни дава една простота на конструкцията, здравина откъм работни органи. Всяко просто нещо ни позволява да сме гъвкави във всякакви едни условия на работа. Съчетанието между Sky и Topcon ни дават от своя страна гаранция за една добра  сеитба и имаме възможност да й се насладим максимално на полето!Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай

Свързани статии

Оптиком отговаря на повишеното търсене на No-Till техника с полева презентация на 3-и Ноември
 В действие ще бъде демонстрирана No-Till сеялката с работна ширина от 6 метра на френския производител SKY Agriculture. Това е най-популярната и добра европейска сеялка за No-Till сеитба, която е вече утвърдена със своето качество и ефективност в редица държави.
29.10.2020 г.
2434
Нова No-Till система реже почвата с вода под налягане по време на сеитба (ВИДЕО)
Канадци измислиха ново технология към популярната No-Till система за земеделие, чрез която сеитбеното легло за семената се прави посредство вкарване на вода под много високо налягане. По този начин водата на практика реже почвата на дълбочина до 3 см.
 
20.09.2019 г.
16598
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG