Редакция на обява Добави обява

Ще паднат ли цените на John Deere, ако влезе в сила новото споразумение между САЩ и ЕС?

15.01.2019 г.
12383
Ще паднат ли цените на тракторите и комбайните John Deere, както и на всички марки земеделска техника, която се произвежда в САЩ, ако влезе в сила новото търговско споразумение между САЩ и ЕС? Този въпрос ще стане ясен, след като приключат обновените преговори на търговското споразумение, което по най-нова информация влиза за преразглеждане до 30 дни. 

Целите изисквани от Конгреса на САЩ по силата на „ускорената” търговска преговорна нормативна уредба, се стремят да намалят или премахнат тарифите на ЕС за селскостопанските продукти от САЩ и да премахнат нетарифните бариери, включително за продукти, разработени чрез биотехнологии. САЩ ще търсят цялостен достъп до селското стопанство на ЕС в търговските преговори, съобщава АгроКлуб.БГ.

Тръмп е казал на Юнкер, че ще се въздържи от налагането на заплашителните 25-процентни тарифи за автомобилите и автомобилните части, произвеждани в ЕС, които той обмисля да наложи по целия свят на основания за националната сигурност. Тръмп отдавна се оплаква от 10-процентната вносна тарифа на Европа за американски автомобили.

Списъкът на САЩ за преговаряне не посочва изрично автомобилите, но се ангажира да търси безмитен достъп до пазара за промишлени стоки на САЩ, включително трактори и земеделска техника, които премахват нетарифните бариери като „ненужни разлики в регулирането“.

Влиятелни законодатели като председателя на финансовия комитет на Сената Чък Грасли, земеделски производител от Айова, предупредиха, че не могат да подкрепят споразумение с ЕС, което не включва селското стопанство. Сега, след като целите на САЩ бяха публикувани, прегояорите могат да бъдат възобновени до 30 дни.

САЩ имат стоков дефицит на стойност 151 млрд. долара с ЕС през 2017 г., въпреки двустранната годишна търговия от около 1,1 млрд. долара./ източник: REUTERS
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
към всички новини
към всички новини
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG