Редакция на обява Добави обява

Според новия земеделски министър по мярка 4.1 са подадени едва 3 проекта!

20.05.2021 г.
3407
Ще търсим възможности за удължаване на приема по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков по време на видеоконферентна среща с представители на земеделския бранш.

Той допълни, че от старта на приема на подмярката, 19 април 2021 г., до момента са подадени едва 3 проекта. Представителите на различните земеделски асоциации посочиха, че инвестициите за модернизиране на стопанствата по мярката са от изключителна важност за земеделските производители. По тяхно искане ще се обмисля крайният срок за прием на проекти, който изтича на 23 юли, да бъде удължен с един или два месеца. По този начин ще се даде възможност на повече малки производители да бъдат подпомогнати по нея.

Браншът ще бъде информиран в най-кратки срокове възможно ли е да бъде удължен приемът по една от най-атрактивните мерки за сектор „Земеделие“.

По време на срещата бе решено да бъде проведено ново по-детайлно обсъждане на критериите за предстоящия прием по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Министър Бозуков посочи, че ще бъде взето под внимание това искане на бранша, за да няма застъпване на приемите по подмерките 4.1 и 4.2.

Друга обсъждана тема бе и предвидените дейности за сектор „Земеделие“ в Плана за възстановяване и устойчивост. Земеделският министър призова в най-кратък срок да бъдат изпратени предложения за преразпределение на предвидените средства в различните направления на отрасъл.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG