Редакция на обява Добави обява

Sulky спечели пореден медал за своите прецизни торачки X40+ и X50+

10.05.2021 г.
2767
Френския лидер в производството на прецизни торачки - SULKY получи сребърен медал за иновации в рамките на наградите SIMA Award Innovations 2021. Наградата се присъжда за новата технология за хомогенно тороразпръскване, която е внедрена при торачките от серията Sluky X40+ и Sulky X50+.

Скоростта на трактора е все по-важна при изпълнението на торене
Полуавтоматичните, автоматичните или непрекъснато променливите скоростни кутии позволяват лесно и оптимално адаптиране на работната скорост. Това означава, че навесните и прикачни машини трябва да бъдат модернизирани, за да поемат тези вариации с висока скорост. Вече е възможно бързо засяване с TCS или с единични сеялки при скорости до 20 км / ч. Косенето на трева с 25Km / h е доста често срещано днес. Разпръскването на торове не прави изключение от тази тенденция и, напротив, когато почвата е силна и добре изравнена (3-то или 4-то приложение на пшеница), са възможни скорости на торене до 25-30 км / ч.

Качеството на разпределението на торовете в полето варира в зависимост от скоростта на трактора. Въз основа на това наблюдение и следвайки патентована концепция, SULKY разработи технология за адаптиране на масата за разпръскване към скоростта на движение: SPEED CONTROL.

В днешно време голяма част от разпръскването на торове се извършва чрез центробежно разпръскване. Оценката на точността на тази техника никога досега обаче не е включвала вариации в скоростта на трактора. Практиката обаче показва, че варирането на скоростта в полето е често срещано, например поради следните причини:
  • Тракторите имат независим ВОМ и контрол на скоростта
  • Разпръсквачите компенсират въздействието на скоростта върху скоростта на потока (FPA, пропорционален дебит на потока)
  • Високите скорости изискват случайни забавяния
  • Стълбове, дървета, склонове, наклони, подход към края на полето.
Тази технология, която управлява въздействието на скоростта върху хомогенността на модела на разпространение, преди не е съществувала на пазара. Отсега нататък тази технология е достъпна за българските земеделци, чрез официалния представител на SULKY за България - фирма Оптиком. Технологията включва:  X40 + ECONOV - SPEED CONTROL & X50 + ECONOV - SPEED CONTROLТехнологията позволява прецизност и намаляване на разходите. Освен това Sulky внедрява иновацията за ъглова корекция и отговаря на търсенето на земеделските производители по подход, който отговаря на екологичните и агрономическите критерии, като изисквания в новата ОСП на ЕС.Земеделието допринася за изменението на климата, но също е засегнато от него. ЕС трябва да намали емисиите си на парникови газове от селското стопанство и да адаптира своята производствена система чрез намаляване на дозите синтетичен тор, прилаган чрез подобрена ефективност на влаганите азоти. От друга страна, Европейската комисия препоръчва до 2030 г. намаляване на консумацията на минерални азотни торове в европейски мащаб с 20%.

SPEED CONTROL предлага решения, които могат да се справят с тази дилема. Чрез тази технология вече е възможно по-добро разпределение на торовете, опазване на околната среда и по-добра ефективност при усвояването на азота от растенията. Като напомняне, SULKY вече има патентованата технология ECONOV, която позволява да се спестят до 15% от тора на хектар и към него е интегриран SPEED CONTROL.

За повече информация се свържете с Оптиком - официален вносител на SULKY за България.
0700 70 705; opticom@opticom-bg.comСвързани статии

SULKY - символ на прецизното торене чрез секционен контрол
Един от основните разходи в зърнопроизводството е този за минерални торове. Затова е важно изборът на торачка да е точен, тъй като това не само ще спести средства от неправилно тороразпръскване, но също определя доброто развитие на реколтата.
15.04.2024 г.
963
Sky Maxi Drill представя прецизна слята сеитба с Low-Till технология (ВИДЕО)
Когато в земеделието става въпрос за сеитба с минимални обработки на почвата Low-Till, то изборът на правилна и прецизна сеялка e сеялката за слята повърхност Sky Maxi Drill.
16.04.2021 г.
2258
Сеялка Sky Easydrill - ефективно решение при сеитба с No-till технология (ВИДЕО)
Все повече фермери търсят ефективни решения в обработките и сеитбата. Много от тях обръщат поглед към No-till технологиите и директната сеитба. Днес заедно с Димитър Петров, търговски директор в Оптиком ще ви покажем директна сеитба с Easydrill, сеялка на френската компания Sulky.
29.07.2023 г.
3287
Оптиком обнови автопарка си за обслужване на трактори и агротехника
Оптиком обнови автопарка си за обслужване на трактори и агротехника, като закупи нови сервизни автомобили, с които сервизните специалисти на фирмата да се отзовават при своите клиенти при нужда.
12.03.2019 г.
11755
Зърнопроизводители масово преминават на японски GPS навигации TOPCON без скрити такси
Зърнопроизводители масово преминават на японски GPS навигации TOPCON без скрити такси.  Все повече земеделци избират да инсталират на своите трактори и комбайни - японските GPS навигации TOPCON - не само заради върховото японско качество.
30.09.2020 г.
3236
Topcon представи нова серия дисплеи за GPS навигации за трактори и агротехника
Японският бранд Topcon e един от глобалните лидери в производството на GPS навигации за селско стопанство, строителна техника, пътно строителство и авиоиндустрия. В Европа Topcon е символ на прецизното японско качество - бе зкомпромиси във всяко отношение. Няколко големи производители на трактори вграждат серийно именно японските навигации Topcon. Сред тях са McCormick, Landini и др.
 
26.10.2020 г.
3033
Сеялката Sky EasyDrill представя директна сеитба с No-till технология (ВИДЕО)
Днес заедно с Димитър Петров, Управител в Оптиком ще ви покажем директна сеитба с Easydrill, сеялка на френската компания Sky. Ето какво сподели той на полето:
08.04.2021 г.
2282
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG