Редакция на обява Добави обява

Тайтън Машинъри представи ефективни решения за успешно зърнопроизводство на агро семинара на НАЗ

01.12.2023 г.
1150
Екип на Тайтън Машинъри България взе участие в XI-ия Национален агро семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), който се проведе в к.к.Албена. Тайтън Машинъри бе спонсор на събитието, което тази година се проведе под мотото “Устойчиво зърнопроизводство в условия на променящи се климат и пазари”, а експерти от компанията участваха с презентация за последните технологии на водещи световни производители като Case IH и Vaderstad, които могат да подпомогнат българските зърнопроизводители в оптимизирането на техните процеси.

В рамките на семинара, Тайтън Машинъри България акцентира върху значението на иновациите за устойчивото земеделие, представяйки продукти и решения, които максимизират ефективността и намаляват разходите на единица площ. Сред тези решения бяха включени най-новите серии трактори и комбайни Case IH, уреди за прецизно земеделие и автоматизирано управление на селскостопански дейности, както и интегрирани софтуерни платформи за управление и анализ на данни.Пред зърнопроизводителите Милен Сталев, търговски директор на Тайтън Машинъри заяви:

“Днес акцентираме върху това как развитието на новите технологии подпомага земеделците в ежедневната работа и допринася за добавена стойност в производството.”


При представянето на най-новите продуктови серии от шведския производител Vaderstad, Людмил Стоицев, продуктов мениджър в направление прикачен инвентар, заяви пред зърнопроизводителите:

“Ние дефинираме основните цели пред земеделието така: Максимален добив с минимални разходи на декар, с максимален капацитет на производство.” 


Пред професионалистите в земеделието Людмил Стоицев представи най-новата сеялка Vaderstad Proceed, която е една напълно нова концепция за сеитба. Тя позволява с една машина да се направят всички сеитби през годината - както за редови култури като царевица и слънчоглед, така и рапица, а също и всички видове житни култури.

Важен акцент по време на семинара на НАЗ беше и представянето на No-Till сеялката Vaderstad Seed Hawk. Людмил Стоицев поясни:

“Тази No-Till сеялка е специално разработена от Vaderstad така, че да пасва на нуждите на европейските земеделци. Един от многото примери за това са отварящите дискове преди изсяващите култери. Те са там за да се справят с растителните остатъци и покривните култури.”
Друг акцент поставен по време на презентацията пред зърнопроизводителите бе и най-популярната сеялка за редови култури в България - Vaderstad Tempo. Людмил Стоицев заяви, че това е най-продаваната пролетна сеялка в България през последните няколко години. Новост при нея е, че има нова изсяваща секция с автоматизирано управление на семената и нормата на изсяване, а също, че вече ще се предлага с опция за инсталиране на система за внасяне на течен тор.

Пред зърнопроизводителите по време на семинара, Емил Георгиев, продуктов мениджър в Тайтън Машинъри акцентира върху ефективната растителна защита и икономията на значителни средства от препарати. В контекста на темата на аграрния семинар, той заяви:

“Едно от най-ефективните решения при самоходните пръскачки Agrifac е системата за пръскане с въздух под налягане. Тази система е сертифицирана и успява да намали инвестиционните разходи за пръскане с 20%. Голямо предимство е и системата за импулсна модулация, която работи със 100Hz интензитет съчетавайки и автоматизирана функция за динамична норма на пръскане.”


Пред зърнопроизводителите бяха показани и решения за по-малко утъпкване на почвата, благодарение на новите модели трактори Case IH. Пред присъстващите Богдан Генов, продуктов мениджър в направление “Трактори”, заяви:

“Прекомерното утъпкване на почвата води до редица негативи за посевите, особено в ранен стадий на развитие, което може впоследствие да намали качеството на добива. Като пионер при тракторите с гумено верижно задвижване и лидер в сегмента, Case IH разработват както решение, което е комбинация между колесен и верижен трактор, който виждаме в лицето на Magnum, така и гумено верижният Quadtrac, който е емблема за мощ и ефективност в едно.”

Пред зърнопроизводителите Богдан Генов представи предимствата на новия Quadtrac 715, както и акцентира върху ефективността на технологията AFS Connect:

“Технологията AFS Connect позволява запис на всички дейности на трактора, включително получени агрономични данни и техния двупосочен трансфер между трактора и онлайн портала myCaseIH, като същевременно позволява дистанционно наблюдение и поддръжка на машината от собствениците и, с разрешение, дистанционно - от страна на дилъра.”


Сред основните акценти от страна на Тайтън Машинъри по време на семинара на НАЗ бяха и новите серии комбайни Case IH. В тази връзка Емил Георгиев, продуктов мениджър в направление “Прибираща техника” заяви:

“Комбайните на Case IH са едни от най-продуктивните машини на пазара. Това се дължи на близо 50 годишния опит в развитието на еднороторната технология, която е с голям капацитет и изключително нежно влияние върху продукцията. Крайният резултат е най-добрата и най-чистата зърнена проба на пазара.”


Пред зърнопроизводителите бяха представени предимствата на новата серия комбайни Axial Flow 160 и флагманите от серията Axial Flow 260. Една от ключовите новости при серията Axial Flow 160 е увеличението на скоростта на жътвата със средно 20%, както и новата радарна система при хедерите за жътва, която осигурява адаптивност и върхово качество, особено в зони с наклонени житни класове. При новите модели АxialFlow 260 вече е наличен 20 000 литров бункер за зърно и нова система на шнека за бързо разтоварване, която достига 210 литра в секунда. За отличен комфорт на оператора са налице нови по-широки кабини с LED осветление, а седалките имат охлаждане и масаж.

В края на презентацията по време на семинара на НАЗ бяха показани и най-новите решения в сферата на прецизното земеделие и автоматично управление. Пред зърнопроизводителите Иван Михалев, продуктов мениджър в направление “Системи за прецизно земеделие” заяви:

“Освен автоматизирано управление по време на работа и автоматизирано обръщане в края на блока, едно от най-важните и модерни решения, които предлагаме е това за споделяне на данни между всички машини, които обработват вашите площи. Ние от Тайтън Машинъри даваме най-доброто решение за нашите клиенти чрез изградената RTK+ мрежа, която е с най-висока точност, а покритието е над цяла България.”


Иван Михалев допълни, че фермерите могат да използват и безплатно мобилно приложение, на което да наблюдават машините докато работят на полето, както и да имат данни за работата в конкретен период от време. Той представи и професионалното Fleet решение на Case IH за дигитално управление на цялостен агротехнически парк. В заключение зърнопроизводителите бяха запознати и с най-новата система Connect Room, представлява мрежа от "Connected Rooms" разположени в дилърските центрове на Case IH. Те непрекъснато следят за състоянието на машините и предоставят важни данни за тяхната работа, технологично състояние и агрономически показатели.  Преди всичко обаче, технологията Connected Room Hub предоставя възможност за превенция и дори напълно предотвратяване на технически проблеми, защото следи в реално време работните процеси и може да предскаже и предотврати спирането на машината в работния процес поради една или друга причина. 

В края на презентацията на Тайтън Машинъри България по време на XI-ия Национален агро семинар на НАЗ, Милен Сталев, търговски директор заяви:

“Разполагаме, развиваме и занапред все повече ще развиваме екип от висококвалифицирани специалисти, които да могат да реагират адекватно във всяка една ситуация и всяка една нужда, която имате. Знаем какви са усилията, които полагате за да се развивате успешно. Наясно сме с риска, който поемате всяка година за да сте успешни. Бъдете взискателни към нас и към колегите. Доверете ни се и ние ще ви дадем всякакви решения, които са според нашата компетентност.”


С фокус върху устойчивостта и иновациите в зърнопроизводството, XI-ият Национален агро семинар приключи, оставяйки участниците с нови знания и вдъхновение за бъдещето. Тайтън Машинъри България, като ключов участник и спонсор, затвърди своята роля като водеща компания в подкрепа на устойчивото селско стопанство в страната.

За повече информация относно новите серии и модели се обръщайте към Тайтън Машинъри България, официален вносител на CASE IH:
 
кратък номер: *4040
office@titanmachinery.bg       
https://titanmachinery.bg 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG