Редакция на обява Добави обява

Тайтън Машинъри реализира силно участие на изложението за селскостопанска техника - БАТА АГРО 2022

31.05.2022 г.
2227
Тайтън Машинъри реализира силно участие по време на изложението за селскостопанска техника - БАТА АГРО 2022, което се проведе традиционно на летището край Стара Загора.
 
Компанията уважи на щанда си редица свои дългогодишни клиенти, както и много нови земеделски производители, дошли да се запознаят с новите продукти от портфолиото на Тайтън Машинъри.
 
Свилен Лозанов, Изпълнителен директор на Тайтън Машинъри България, заяви:


 
“Това издание на изложението БАТА АГРО показа, че земеделците стават все по-взискателни към технологиите, които им се предлагат в посока на оптимизиране на производствените разходи. Това е съвсем обусловено, на фона на динамичните цени на горива, торове и препарати. В това отношение в Тайтън Машинъри сме напълно подготвени и всички наши машини, които представихме работят в тази насока да намаляват себестойността на произвежданата продукция. Това беше посоката на всички проведени разговори и реализирани сделки по време на изложението.”
 
 
По време на БАТА АГРО 2022, фермерите имаха възможност да видят пълната гама трактори Case IH, като се започне от маневрения и компактен Farmall и се стигне до внушителния и мощен флагман сред колесните трактори - Case IH Steiger.
 
Силен интерес сред посетителите на щанда предизвикаха тракторите от серията Case IH Magnum, които имат редица подобрения - изцяло нова кабина, двигатели Stage V, изцяло нова Full PowerShift скоростна кутия с 21 предавки и мн.други. Това, което впечатли най-силно фермерите бе възможността при работа да се следи дистанционно машината, както и параметрите, като разход на гориво, работни диапазони като температура и др., а също така да се извършва дистанционен контрол и сервизна диагностика на машината.
 
На секторът с машините на Case IH земеделците се запознаха и с обновената серия трактори Farmall C , която е оборудвана с нови двигатели Stage V и допълнителни екстри. Тракторите от новата серия Farmall C имат системата FPT HI-eSCR2, която не се нуждае от поддръжка, което спестява разходи на стопаните за смяна на скъпи DPF филтри. Тази серия трактори са насочени към професионални малки и средни животновъди и фермери със смесени стопанства.
 
Във връзка с наближаващата жътвена кампания интересът към комбайните Case IH беше сериозно засилен. Фермерите се спираха пред уникалния комбайн Axial-Flow 8250, който освен с просторната си кабина, ненадминат комфорт и големия си цветен тъчскрийн АFS 700 Pro дисплей, впечатли земеделците с иновативната технология AFS Harvest Command, с която са оборудвани всички комбайни от серията.


 
AFS Harvest Command следи в реално време ключовите работни критерии включващи постъпателната скорост, натоварването на двигателя, контрол на скоростта на подаване на материала и настройките на ситата. Това дава възможност да се осигурят адаптивни настройки според спецификите на реколтата в полето. Уникалните сензори за налягане на ситата осигуряват точно измерване на натоварването, позволявайки на системата да определи разликата между претоварване на ситото и загубите от издухване на материала. Камерата за зърно идентифицира напукани или счупени зърна, както и чужди примеси, като по този начин автоматично коригира настройките, за да отговори на желаните от оператора зададени цели за качество на зърното за култури като пшеница, ечемик, царевица, соя, рапица и ориз.
 
Уникалните предимства на тази технология вече проличаха ясно по време на трудните условия за жътва през изминалата година и стават все по-предпочитани сред земеделците у нас и в Европа.
 
На щанда на Тайтън Машинъри, интерес предизвика и новият модел на хедер за бяла жътва MacDon FD2.
 
По време на  БАТА Агро 2022,Тайтън Машинъри показа и новият бранд в портфолиото на компанията - френските високо реномирани пръскачки - Tecnoma.
 
Земеделците видяха на щанда самоходните пръскачки Tecnoma Laser, които са световна емблема за прецизно пръскане. Серията се предлага в модели с работен захват на пръскащите щанги от 24 до 44 метра; капацитет на резервоара от 3200 до 5200 литра; просвет от 1.05 до 1.80 метра;  както и с избор на активна предна кабина.
 
Емблематична прикачна пръскачка Tecnoma TECNIS също бе представена по време на изложението, в нейната компактна, мощна и интелигентна версия - TECNIS 3100. Tecnoma предлага варианти за прикачни пръскачки с по-големи обеми, които спадат към модела Tecnis II. Той се предлага в 3 варианта на резервоар (3500, 4500 и 6000 л) и щанги до 44 м.
 
 
На сектора за растителна защита, зърнопроизводителите се запознаха отблизо и с престижната марка самоходни пръскачки AGRIFAC Condor V, които са оборудвани с уникалната технологията за индивидуално пръскане на всяко растение, чрез иновационна система от сензори и видео-камери.
 
Сеитбената и почвообработваща техника на Vaderstad все повече се налага на българския пазар, със своите иновативни технологии, качество и прецизност и затова и интересът към тези машини по време на БАТА Агро 2022 също беше засилен.
 
Вниманието беше насочено към дисковия култиватор Vaderstad Carrier, който за нуждите на все по-популярната No-Till технология в България по заявка на клиента може да бъде оборудван и с новите CrossCutter дискове. Те осигуряват още по-добро култивиране преди сеитба на дълбочина до 3 см.


 
Новите CrossCutter дискове напълно изрязват капилярноста на почвата чрез надробяване по цялата работна ширина на култиватора. По този начин се запазва ценна почвена влага за следващите посеви. Работната дълбочина от 2-3 см гарантира, че се изсушава минимално количество почва, докато голямото количество растителни остатъци в горния почвен слой, помага от своя страна за отразяването на слънчевите лъчи и също допринася за по-нататъшно запазване на влагата.
 
Традиционно доказаните на пазара сеялки за пролетни култури Vaderstad Tempo L също бяха обект на внимание и директно договаряне, с цел фермерите да са сигурни, че ще работят в стопанството си с желаната от тях сеялка.
 
В края на изложението екипът на Татън Машинъри отчете, че макар и тази година посетителите на БАТА Агро да бяха по-малко като обем, то интересът и броят на заявките към машините предлагани от компанията е по-висок, което прави изложението изключително успешно, за поредна година.
 
За повече информация и запитвания можете да се обръщате към Тайтън Машинъри България на:
кратък номер: *4040 ;
office@titanmachinery.bg   ;
https://titanmachinery.bg/
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG