Редакция на обява Добави обява

Телескопичните товарачи JCB Loadall - лидери по качество и запазваща себестойност

02.04.2024 г.
996
Само след няколко месеца фермерите ще са на прага на кампанията по прибиране на реколтата от зърно, затова е много важно земеделските производители да направят своя правилен и информиран избор за покупка на телескопичен товарач.
 
Кои са обаче основните фактори, които трябва да бъдат взети под внимание?
 • стойност на инвестицията
 • качество на машината като технология и иновации
 • степен на обезценяване и цена на вторичния пазар
 • разходи за поддръжка
 • обезпеченост със сервиз и резервни части

Ново изследване на действащата в глобален мащаб независима агенция Индъстри Маркет Уоч нарежда класация на новите телескопични товарачи с приложение в селското стопанство според критерия за цена/качество/остатъчна стойност (обезценяване). Ето и подредбата по рейтинг:
 1. JCB
 2. Caterpillar
 3. Case IH
 4. New Holland
 5. Liebherr
 6. Manitou
 7. Merlo
 8. Claas
 9. Dieci
 10. Skyjack
Оказва се така, че английската марка JCB е водеща по висока остатъчна стойност на телескопичните товарачи, както и по критерия за технически иновации, производителност и екстри в серийните модели. На практика инвестицията в такава машина запазва своята стойност и може да бъде продадена в последствие на вторичния пазар на най-висока цена спрямо своите конкуренти. Друго предимство са ниските стойности на разходите по поддръжка, посочват още от Индъстри Маркет Уоч. Сред тях са липсата на нужда от смяна на скъпи DPF филтри, централизирана система на омасляване и водеща в сектора икономия на гориво чрез системите на двигателите EcoMax. 

На второ място в класацията са телескопичните товарачи Caterpillar, който обаче в България са по-известни с приложенията си в строителството. Трето и четвърто място в класацията са за членовете на CNH - брандовете CASE IH и New Holland, които по много от показателите си са идентични като технология и дизайн.

Към 2023 г., глобалният пазар на телескопични товарачи за селскостопанско приложение продължава да расте, като се поддържа от нарастващото търсене на автоматизация и ефективност в селското стопанство. Фактори като нарастващата необходимост от оптимизация на работния процес в селскостопанския сектор и търсенето на многофункционално оборудване допринасят за увеличаването на продажбите на телескопични товарачи. 

телескопичен товарач JCB в стопанството на АЖД Агро - Летница:


Водещи играчи и стратегии
На пазара доминират няколко ключови производители, които инвестират в разработването на иновативни решения, подобряване на ефективността и намаляване на експлоатационните разходи за потребителите. Компании като JCB, John Deere и Caterpillar са водещи играчи в сектора, като непрекъснато разширяват своите продуктови линии и технологични иновации.

Бъдещи тенденции
Очаква се нарастващата тенденция към електрификация на селскостопанската техника да продължи, с фокус върху намаляване на въглеродния отпечатък и оперативните разходи. Интеграцията на автоматизирани и роботизирани системи за подобряване на продуктивността и ефективността. Повишено внимание към устойчиви практики в селското стопанство, което включва използването на оборудване с по-нисък въглероден отпечатък. Внедряването на сензори и IoT (интернет на нещата) за по-добро управление на ресурсите и оптимизиране на работния процес.В цяла Европа, а също и България селскостопанският сектор е изправен пред нарастващи изисквания за устойчивост и ефективност, като същевременно трябва да се съобразява със строгите регулации относно емисиите и употребата на машини. Европейският пазар на телескопични товарачи се характеризира с високо търсене на иновативни и екологосъобразни решения, което отваря врати за разработването и прилагането на електрически и хибридни модели. Очаква се в следващите години обемите за развитието на пазара на телескопични товараччи да се запазят, като се регистрира и около 10-15% ръст при продажбата на електрически и хибридни товарачи, вкл. товарачи с водородни двигатели. 
© 2024 Агросалон.БГ / Agrosalon.bg
 

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG