Редакция на обява Добави обява

Телескопичните товарачи JCB Loadall - лидери по качество и запазваща стойност

11.06.2019 г.
9121
На прага на кампанията по прибиране на реколтата от зърно, много земеделски производители ще трябва да направят своя избор за покупка на телескопичен товарач.
 
Кои са обаче основните фактори, които трябва да бъдат взети под внимание?
 • стойност на инвестицията
 • качество на машината като технология и иновации
 • степен на обезценяване и цена на вторичния пазар
 • разходи за поддръжка
 • обезпеченост със сервиз и резервни части
Ново изследване на действащата в глобален мащаб независима агенция Индъстри Маркет Уоч нарежда класация на новите телескопични товарачи с приложение в селското стопанство според критерия за цена/качество/остатъчна стойност (обезценяване). Ето и подредбата по рейтинг:
 1. JCB
 2. Caterpillar
 3. Case IH
 4. New Holland
 5. Liebherr
 6. Manitou
 7. Merlo
 8. Claas
 9. Dieci
 10. Skyjack
Оказва се така, че английската марка JCB е водеща по висока остатъчна стойност на телескопичните товарачи, както и по критерия за технически иновации, производителност и екстри в серийните модели. На практика инвестицията в такава машина запазва своята стойност и може да бъде продадена в последствие на вторичния пазар на най-висока цена спрямо своите конкуренти. Друго предимство са ниските стойности на разходите по поддръжка, посочват още от Индъстри Маркет Уоч. Сред тях са липсата на нужда от смяна на скъпи DPF филтри, централизирана система на омасляване и водеща в сектора икономия на гориво чрез системите на двигателите EcoMax. 

На второ място в класацията са телескопичните товарачи Caterpillar, който обаче в България са по-известни с приложенията си в строителството.
Трето и четвърто място в класацията са за членовете на CNH - брандовете CASE IH и New Holland, които по много от показателите си са идентични като технология и дизайн.
Глобалният пазар на телескопични товарачи през 2018-а година е бил в размер на 4 млрд. и 390 милиона щатски долара, включвайки селскостопанските и индустриални модели, като се очаква да достигне 4,520 милиарда щатски долара до края на 2025 г., като расте плавно с около 0,4% в периода между 2019 и 2025 година.
 
© 2019 Агросалон.БГ / Agrosalon.bg
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG