Редакция на обява Добави обява

Tони Старт - Силистра бе отличена за иновативна система за съхранение и охлаждане на мляко

09.05.2023 г.
1278
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев връчи награда за иновации на участник в специализираното изложение на техника и оборудване на Събора на овцевъдите. Фирма „Тони Старт“- Силистра бе отличена за разработена система за иновативно дигитално млекосъхранение и охлаждане на мляко. Съоръжението и неговите възможности бяха представени при голям интерес на специален щанд по време на Националния събор на овцевъдите и козевъдите 2023, което се проведе край Петропавловския манастир при силен интерес с хиляди фермери.

Системата на компанията работи на автоматичен цикличен режим, задаван на модула за управление. Софтуерът събира данни в реално време за количеството, продължителността и параметрите на работа на отделните съоръжения за съхранение и охлаждане на млякото и регулира онлайн процеса и качеството на продукта.

„Подкрепяме и насърчаваме производители като вас, които разработват иновации. Осигурихме много средства за предприемачите в България и по двете програми, управлявани от МИР. Това е бъдещето – да има пари да се насърчават иновациите и модернизацията“, каза министър Пулев. Той подчерта, че в сектора на земеделието подкрепата за иновации и растеж е се осъществява чрез две структури – Фонда на фондовете и Банката за развитие.

Очаква се Българската банка за развитие разработи нов механизъм за финансиране на фирми в бранша при облекчени условия.

Пулев подчерта, че държавата застава плътно до бизнеса, домакинствата и родните производители и само за няколко месеца в рамките на служебния кабинет, с екипните усилия на министрите, са осигурени 20 млрд. лв. европейски средства по 10-те одобрени от ЕК за България програми, както и специалното финансиране за сегмента земеделие и селски райони.


Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG