Редакция на обява Добави обява

Topcon и IBM започват съвместно разработване на изкуствен интелект за агробизнеса

02.09.2019 г.
11055
Topcon и IBM започват съвместно разработване на изкуствен интелект за нуждите на селското стопанство. Споразумението между японската корпорация Topcon един от световните лидери в производството на GPS навигации за трактори и уреди за прецизно земеделие и американската компания IBM  беше подписано при откриването на италианския IBM Garage в Милано, с цел да се разработи софтуер за селското стопанство, който интегрира използването на изкуствен интелект и внася еволюция във всички фази на фермерския цикъл.

Фабио Исая, изпълнителен директор на Topcon Agriculture, се присъедини към откриването на IBM Garage и говори за сътрудничеството. Той обясни как мултидисциплинарната група експерти на IBM Garage ще работи в тясно сътрудничество с Topcon Agriculture, за да превърне изкуствения интелект в основна част от всички селскостопански процеси с новата селскостопанска платформа Topcon (TAP). Исая заяви, че интегрирането на изкуствен интелект и софтуер, посветен на агробизнеса в Topcon TAP, ще даде възможност за прилагането на прецизно земеделие и агросъвети в реално време за по-нататъшно оптимизиране на операциите в полето.„Иновативният подход, който следваме, използвайки IBM Watson, обединява софтуерни архитекти, инженери, дизайнери, разработчици на софтуер и учени по данни, които работят в тясно сътрудничество с нашия екип от агрономи и експерти по прецизно земеделие“, каза Исая. „С нетърпение очаквам да видя резултата от това съвместно усилие в областта. Вярваме, че Topcon TAP ще бъде голямо предимство за всеки фермер, който търси по-нататъшна оптимизация на бизнеса си. "

Topcon TAP е създаден да осигури дигитализирана и отворена земеделска екосистема с цел да се увеличи максимално производителността на културите, като се сведе до минимум използването на ресурси; осигуряване на по-голяма устойчивост, качество на културите и пълна проследяемост на храните, от полето до трапезата.

© 2019 Agrosalon.BG

още агро новини, четете в АгроКлуб

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG