Редакция на обява Добави обява

Topcon представи нова серия дисплеи за GPS навигации за трактори и агротехника

26.10.2020 г.
3035
Японският лидер в производството на системи за прецизно земеделие и GPS позициониране - Topcon, представи нова серия дисплеи за GPS навигации за трактори и агротехника.

Topcon Agriculture обяви пускането на нови дисплеи за кабината на тракторите  - XD и XD + сензорни конзоли - с подобрено изживяване на потребителския интерфейс, наречено Horizon 5.

С интеграцията на Topcon Agriculture Platform (TAP) конзолите са създадени, за да предоставят на фермерите персонализиране с пълни функции, за да оптимизират инвестициите си, като плащат само за възможностите, от които се нуждаят.Опростено управление в кабината на трактора

„Тъй като нуждите на фермерите нарастват, често пъти им се е налагало да използват множество еднофункционални конзоли. През последните години Topcon предложи фамилията X конзоли, проектирани с универсална възможност за разрешаване на този проблем, намаляване на сложността, подобряване на настройките, актуализации, поддръжка и намаляване на общите хардуерни разходи “, каза Брайън Сорбе, вицепрезидент на глобалното производство на TOPCON. „Сега, с допълненията към серията, Topcon допълнително опростява управлението от  кабината и това е модулен подход с оглед на бъдещите нужди за всяка уникална селскостопанска операция.“


Topcon сензори
Topcon заяви, че земеделските производители могат незабавно да се възползват от наличните функции като основни насоки, управление на задачите, универсална съвместимост с ISO-UT и полета TAP за управление на фермерски данни. Допълнителните функции се отключват за използване с пълната гама сензори Topcon и технология за управление на приложенията.

„TAP е цифрова система за управление на ферми и това е начин фермерът да организира, визуализира и взема решения с докосването на конзолата в кабината, чрез по-опростени и по-лесни за настройка функции “, заяви още Сорб.

Приложения
Новите конзоли са проектирани да бъдат готови за всякакви приложения като подготовка на почвата, засяване, растителна защита, жътва, претегляне на обеми и услуги за данни. Конзолите се предлагат в 7-инчови и 12,1-инчови екрани, включително с нови дневни и нощни режими.

Зърнопроизводителите в България масово преминават на японски GPS навигации TOPCON без скрити такси.  Все повече земеделци избират да инсталират на своите трактори и комбайни - японските GPS навигации TOPCON - не само заради върховото японско качество.

Пълна функционалност без заключени опции
Това, което се отчита като основна причина е, че при закупуването земеделците могат да ползват всички функции на софтуера и хардуера без да се налага да доплащат за отключване на опции като секционен контрол и т.н., както е при редица други марки на пазара.

Японските GPS навигации Topcon позволяват лесно и бързо инсталиране и работа във всякакви машини с ISOBUS. 

"При закупуване на GPS навигация Topcon, клиентът получава цялостна услуга - като всичко в софтуера е отключено: секционен контрол, контрол на дебита и различни функции и параметри, за които не трябва в последствие допълнително плащане. Когато земеделците купуват система на Topcon, те се ползват от всичко в нея, без ограничения и първоначалната инвестиция е всичко. След това няма скрити такси за отключване на една или друга функция", заяви пред АгроКлуб  - Димитър Петров, търговски директор на Оптиком - официален вносител на японската марка Topcon за България.


Инсталиране на GPS системи Topcon, дори при трактори без ISOBUS
GPS системите Topcon позволяват чрез ISOBUS секционен контрол на всяка една машина, която се прикачи като инвентар. Важен акцент, който посочват от Оптиком е, че техните специалисти могат да оборудват всеки трактор и инвентар да работи с Topcon, дори без да има ISOBUS. Това става чрез промяна в сигнала от аналогов в дигитален, което вече се е реализирало на стотици машини в България.

Експресна доставка и монтаж във вашата ферма
Друго голямо предимство при GPS навигационните системи Topcon е, че Оптиком има сервизни специалисти, които извършват експресна инсталация на място в стопанството, което се случва до 2 дни от поръчката на японската навигация.

Лизинг и бързо одобрение без условности - БЕЗ ОСКЪПЯВАНЕ
Друга важна причина масово земеделците да се преориентират към японските GPS навигации Topcon е възможността за изгоден бърз и лесен лизинг за инвестиция в GPS навигация и системи за прецизно земеделие.

Масово зърнопроизводители инсталират Topcon в комбайните си
Силен интерес към японските навигации Topcon се отчита от страна на много зърнопроизводители, които оборудват комбайните си със системата за мониторинг на площите и жътвата (Yield Monitoring), данните от която впоследствие се използват и свързват със системата за управление на наторяването и така се постига автоматизирано торене чрез прецизно управление на торовата норма и контрол на секциите на торачките. Данните могат да се използват и при пръскане с листни торове.

За информация и поръчки: 0889 / 470 603

За TOPCON:
Японският бранд Topcon e един от глобалните лидери в производството на GPS навигации за селско стопанство, строителна техника, пътно строителство и авиоиндустрия. В Европа Topcon е символ на прецизното японско качество - бе зкомпромиси във всяко отношение. Няколко големи производители на трактори вграждат серийно именно японските навигации Topcon. Сред тях са McCormick, Landini и др.

За Оптиком:
Фирма Оптиком е символ на професионализъм и коректност с над 25 години опит в ефективните решения за успешно земеделие. Компанията разполага с най-голямата клонова мрежа за селскостопанска техника в България, като покрива всички части на страната. Представител е на редица премиум брандове за селскостопанска техника, сред които JCB , McCormick, Landini, Rostselmash, Monosem, Sulky, Ovlac и редица други. Разполага с най-голямата мрежа мобилни екипи за поддръжка и сервиз на селскостопанска техника - експерти с отлично ниво на компетенция, оборудвани по най-високите стандарти за качествено обслужване.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG