Редакция на обява Добави обява

Торачките SULKY - работете с реален секционен контрол

06.02.2023 г.
2419
Във всички краища на България по полетата през пролетта и есента работят все повече торачки Sulky - агрегатирани към всякакъв тип марки трактори. Произведените във Франция ,торачки Sulky се наложиха сред професионалисти в земеделието у нас, като причините за това са няколко: доказано безкомпромисно качество, иновации и прецизност, конкурентна цена и професионален следпродажбен сервиз. 

Акцент тази пролет от фирма Оптиком, официален вносител на торачките Sulky  за България е моделът  - Sulky X40+ Econov, с работна ширина 44 метра и капацитет на бункера за тор до 3100 литра. Производителят предлага 7 годишна антикорозионна гаранция, а частите подложени на интензивно триене, като дъно на бункера, улеи, дискове и др. са изработени от неръждаема стомана.

Реален секционен контрол
Едно от големите предимства на торачките Sulky, в сравнениe с други марки на пазара е, че имат реален секционен контрол. 

Sulky използва прецизен секционен контрол. Системата автоматично включва и изключва т.н. „секции“, като същевременно управлява шибъра за тор, за да се поддържа желаната норма на торене. Няма пропуснати или презастъпени зони. Спестеното количество тор при използване на ECONOV е около 15 %, дори и на полета с правоъгълна форма.В допълнение чрез системата Stop&Go посредством GPS автоматично се затварят поотделно левия или десният шибър при навлизане във вече наторена зона. Торачката може да работи с половин работна ширина. Така се избягва в определена степен препокриването на вече наторени площи, особено при ниви с неправилна форма. 

Електронна система за регулиране нормата на торене
Операторът трябва само да въведе нормата на торене. За тази цел на тороразпръскващата машина е оборудване с електронен „кантар“ за постоянно отчитане на теглото на тора в бункера, а електронен блок управлява електрически актуатори за отварянето на шибрите за дебита на изтичащия тор. На базата на получена информация от електронния кантар и датчика за скорост, софтуерът подава команди на електрическите актуатори и извършва постоянна калибровка на потока тор за постигане на желаната норма на торене. Това решение не изисква движение с една и съща скорост за поддържане на нормата. Операторът може да променя скоростта в зависимост от условията на терена за постигане на по – голяма производителност. 

Бъркалка със защита срещу влажен тор
Всяка бъркалка служи да осигури постоянен поток тор към разпръскващите дискове и да не допусне „засводяване“ при влажен тор. Характерното при SULKY е, че се ползва пружинна колебаеща бъркалка. При маневриране в края на полетата, когато шибъра за изтичане на тор е затворен, тя се обездвижва, тъй като навивките на пружината „абсорбират“ движението и торът около нея не се начупва, и надробява. Запазват се аеродинамичните му качества и не се разхвърля прах при рестартиране на торенето.Прецизно земеделие чрез дигитализация
Тороразпръсквачките Sulky се вписват като лидери в прецизното земеделие. Те в най-голяма степен отговарят на основното изискване към всички земеделски машини за прецизното земеделие – да могат да работят с променливи параметри във всяка точка от полето.Освен това софтуерната система Econov допринася  за моментното разпределение на количеството тор върху повърхността на полето (облак или петно на разпределение), базиращ се на реални изследвания в тестови център и техническо решение, включващо GPS позициониране на торачката и управление на облака на разпределение, чрез секционен контрол.
Сега имате възможност да оборудвате вашето стопанство с прецизните торачки Sulky с промоционалния пакет:

Подготви се за сезона с торачка със секционен контрол Sulky X40+ Econov

За повече информация, цени и заявка за закупуване по проект или на лизинг: 
0700 70 705; opticom@opticom-bg.com Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG