Редакция на обява Добави обява

Тракторът Landini REX4 Full Hybrid получи награда на Международното изложение Eima

14.10.2022 г.
2382
Argo Tractors получава за трети пореден път признание на Международното изложение EIMA International Novità Tecnica и по-специално за своя модел Landini REX4, който след Advanced Driving System през 2018 г. и Electra – Evolving Hybrid през 2020 г., успява да вземе и награда за проекта Full Hybrid – още една стъпка от процеса по електрифициране, който фирмата осъществява по отношение на лозаро-овощарските трактори и с който се затвърждава като еталон за иновации на най-високо ниво в машинния сектор.

Престижната награда бе присъдена по време на ексклузивното предварително представяне, което FederUnacoma организира в Болоня, където REX4 Full Hybrid ще бъде представен на EIMA 2022 от 9 до 13 Ноември.

„Трите престижни награди, с които Landini REX4 бе последователно удостоен,” подчертава Giovanni Esposito, Мениджър по иновациите на Argo Tractors, “свидетелства, че сме лидери по отношение на технологичното развитие на нашите продукти – резултат от израстване, в което Argo Tractors инвестира с неизменна предвидливост. Програмата по електрифициране на лозаро-овощарските трактори, която включва и разработването на нови умения и начини на работа в компанията ни, сега прави решителна крачка напред, благодарение на проекта Full Hybrid. С приложната стратегия по управлението, разработена от Argo Tractors, постигнахме значително намаляване на разхода на гориво и връх от 2 часа работа изцяло на електричество, като по този начин ефективно отговаряме на пазарното търсене за модерно земеделие и отново  наблягаме на фирмената ориентираност към целите на икономиката и устойчивост на природата. “

Дизайнът на новия трактор REX4 Full Hybrid, част от разработката на серия от иновативни технологии и системи, има за цел оптимизирана механика, възобновяема енергия и управление на мощността в различни електрически устройства. Всичко това съставлява не само необикновена цел, но и изключителен ориентир относно бъдещото развитие на тези машини, с непрестанно увеличаващото се усъвършенствано, модерно и практично оборудване, което е от значение както за потребителя, така и за природата.
 
Дизайнът Full Hybrid, предоставящ максимална мощност от 80kW, включва свързването на 55kW ендотермичен дизелов двигател с  постоянен магнитен електромотор Booster, с изходяща мощност от 50kW. При работа Full Hybrid се постига 55 kW ендотермично силово задвижване в комбинация с 25 kW електроенергия, докато при работа Full Electric се постига номинална мощност от 50 kW (пикова мощност от 65kW).
 
Тракторът е оборудван с батерия с голям капацитет, както за запас от мощност за хибридна работа, така и да осигури необходимата мощност за работа изцяло на ток. Ендотермичният двигател при нисък механичен товар презарежда акумулатора по патентован алгоритъм, който непрекъснато изчислява използваната енергия и  привежда в изпълнение най-подходящата стратегия за момента.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG