Редакция на обява Добави обява

Транспрес продължават да са предпочитан куриер за палетни пратки от много агро фирми

25.06.2020 г.
1937
Транспрес продължават да са предпочитан куриер за палетни практи от много агро фирми и фермери в България, особено в спедицията на малък и среден прикачен инвентар - пръскачки, торачки, както и резервни части за трактори и комбайни, а също и консумативи за жътвения сезон - сезали за балопреси, масла, филтри и т.н.. Куриерите на Транспрес се използват и за доставка на палети с туби и чували с различни продукти в сферата на растителната защита и торовете, а също и за хранителни добавки и консумативи в сферата на животновъдството.

Компанията отчете възстановяване на обемите на реализирани палетни пратки заради COVID-19 кризата. Транспрес са реализирали общо над 70 000 палетни доставки месечно. Според анализа това се дължи до голяма степен и на доставките към Черноморието преди старта на активния туристически сезон, както и на възобновяването на временно спрели производства и търговски дейности. Принос  освен селскостопанският сектор, имат и строителството, химическата и автомобилната индустрия, производството на хартия, канцеларски и печатни материали.
 

“Освен ключови за транспорта, палетните пратки са индикативен сегмент за състоянието на икономиката. Затова ръстът, който отчитаме и възвръщането на нивата отпреди кризата дават знак за възстановяването на доста сектори.”, коментира Веселин Стоянов, Управител на водещата транспортно-логистична компания Транспрес.Според данните на компанията въпреки извънредното положение и кризата  общо за първите пет месеца на 2020 година са превозени повече палетните пратки спрямо предходната година. Дори за най-тежкия период от средата на март до средата на май, лидерът на пазара отчита 12% увеличение в сравнение с 2019 година.
 

“Противно на песимистичните очаквания имахме само една седмица с нива под тези от миналата година. В същото време трябва да се отчете осезаемото забавяне спрямо първите месеци на 2020 година и това, че двигателите на пазара бяха специфични – доставки на санитарни материали и предпазни средства, козметика, хранителни продукти и стоки за бита, техника. Със сигурност помогна и това, че локдаунът съвпадна с активен сезон за селскостопанските производители, които имаха нужда от транспорт на големи обеми.”, обяснява още Стоянов.

 
Най-сериозен спад в транспорта на палетни пратки по време на кризата от Транспрес отчитат при текстилната и обувната промишленост, както и при луксозните стоки. Най-големите предизвикателства в работата пък са поддържането на непрекъснатост на доставките и качеството на услугата.
 
“Благодарение на мрежата ни от складови бази в страната, както и на партньорството ни с международната компания Dachser с над 400 точки в Европа, продължихме да функционираме ефективно. Бяхме единствените, които работихме без прекъсване по релацията Италия. Въпреки предизвикателствата запазихме и качеството на 99,15% пратки в срок, което е световният стандарт.”, категоричен е Веселин Стоянов. “Ключов фактор се оказаха и новите технологии, софтуерът и решенията на база изкуствен интелект, които използваме за планирането. Всичко това в комбинация с изключителния екип, който имаме на първа линия и в тила, всъщност ни помогна в изключително трудна ситуация да затвърдим позицията си на Номер 1 на пазара на палетни пратки в България.”, допълва той.
 
Анализът на Транспрес показва още, че няма съществена промяна на цените на доставките на палетни пратки през 2020 година спрямо 2019 година. Това се дължи на наслагването на два важни фактора – спадът при цените на горивата компенсира увеличението, което се очакваше с въвеждането на новите ТОЛ такси.

© Agrosalon.BG

вижте още: Агробизнес новини
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG