Редакция на обява Добави обява

Trimble и Horsch обединяват усилия в решенията за автономно управление и пръскане

21.04.2021 г.
2287
Trimble и Horsch обединяват усилия в решенията за автономно управление и пръскане. Сътрудничеството включва цели отвъд автономно управляващите се машини, като самоходните пръскачки за защита на културите, до пълна автоматизация на работния процес от офиса до полето.

Първата фаза ще внесе автоматизация в сложното планиране, управление на машината и логистичните предизвикателства, пред които са изправени операторите на пръскачки, за да се подобрят производителността на машината и да се намалят оперативните грешки. Според компаниите тази функционалност може значително да намали натоварването на водача, като същевременно им позволява да се намесват по всяко време. В дългосрочен план тази технология трябва да създаде основа за експлоатация на напълно автономни машини.

Високо ниво на автоматизация и поддръжка на водача със системи за управление
Horsch и Trimble казват, че са си сътрудничили успешно по внедряването на контролни технологии и разширяват това, за да включват пълни решения за управление на машината. В момента компаниите прилагат високо ниво на автоматизация и поддръжка със системи за управление. С това увеличаване на автоматизацията водачът може да изпълнява допълнителни задачи в кабината по време на активна полева работа, като необходимата документация, планиране и координация на работните процеси.

„Уникалната възможност с това сътрудничество не е, че представяме някаква си бъдеща утопия, а че вървим стъпка по стъпка към реална автономия по прагматичен, последователен начин“, каза Тео Лийб, управляващ директор на Horsch. „Смятаме, че автоматизацията в селското стопанство е една от следващите ни ключови технологии и нашата цел е в крайна сметка да предоставим платформа от различни приложения, за да помогнем на фермерите да се справят с предизвикателствата на бъдещето.“

 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG