Редакция на обява Добави обява

Управление на група трактори и машини. Или какво е Fleet Management?

28.06.2019 г.
11790
Операторите в селскостопанския сектор вече разполагат с широк спектър от технологии, които им помагат да произвеждат повече с по-малко усилия като в същото време оптимизират ресурсите за производство. Работата става по-рентабилна, а цената на час се намалява - това е основна цел за всички собственици в селското стопанство.

Автоматизираните процеси осигуряват подобрена прецизност и производителност и същевременно намаляват умората на оператора, a технологичният инвентар през последните години продължава да се разраства и включва все по-сложни функции. Кабината на трактора вече по стандарт има бордови компютър: машината и оборудването могат да се управляват от един сензорен монитор, а инструментите, свързани с геолокацията на сателитите, позволяват да проследите пътя си и да получите данни и информация за дистанционна обработка.
Един от пионерите в управлението на група машини (Fleet Managment) е италианския производител на трактори Landini, който фокусира върху основните акценти и предимства за нуждите на по-големите стопанства:
 
Какво представлява Isobus?
Isobus е протоколът, определен от специален стандарт, който позволява на тракторите, софтуера и оборудването да комуникират помежду си, дори и те да са от различен тип. Isobus е универсален език, който позволява обмен на данни и информация чрез една контролна конзола, инсталирана в кабината на трактора. Машината и оборудването могат да се управляват удобно от кабината и те обменят данни непрекъснато, за да създадат взаимосвързана система.
 
Предимствата на Isobus
Isobus ви позволява да управлявате всички функции от един монитор:
  • можете да оперирате със сертифицирано от Isobus оборудване като сеялки, вършачки, пръскачки и максимизиране на ефективността;
  • можете да използвате обменяните данни в реално време, за да планирате разнообразни операции като регулиране на дебита или отварянето и затварянето на разпръскващите секции, така че да се повиши точността и да се избегне припокриване.
 
Какво представлява сателитното управление?
Въвеждането на сателитни приемници в тракторите беше огромна крачка напред. Това позволи на полетата да бъдат картографирани с висока степен на точност. Софтуерът изработва визуални графики на пътя, който трябва да се следва, за да извърши съответните операции. В допълнение, сателитното ръководство може да бъде допълнено с автоматизирани системи за управление, които намаляват усилията за управление. Така операторът може да се съсредоточи върху други аспекти на работата като например контрол на оборудването.
 
Предимства на сателитното управление:
Сателитното насочване ви позволява да работите по-добре и да постигате максимални резултати. Ползите са много:
операциите стават по-лесни, по-бързи и по-прецизни, тъй като системата за обработка на трасето постига точност до 2см. Това ви позволява да избегнете припокриване;
можете да изчислите най-бързите и ефективни пътеки;
гарантира се отлична икономия на гориво, както и огромни икономии на химикали за растителна защита, торове и семена;
шофирането изисква по-малко усилия;
всички данни, обработени от софтуера, могат да се съхраняват и извличат за по-късни операции, за да се поддържа една и съща степен на точност;
по-малко въздействие върху околната среда, по-малко уплътняване на почвата и елиминиране на отпадъците от торове и хербициди.
 
При производството на трактори Landini е заложено на японският лидер в GPS навигациите - Topcon, идеин от лидерите в областта на прецизното земеделие с най-съвременни технологични решения с интуитивен интерфейс, бърз и лесен за изучаване и използване.
 
Какво е Управление в група (Fleet Management)?
Това е телематична система, която ви позволява да наблюдавате дистанционно позицията на тракторите и операциите, извършвани в реално време, за да оптимизирате работата на машините и оборудването.Чрез геолокация и софтуер за събиране на данни, тракторите и оборудването предават голямо количество данни, които могат да бъдат събирани, съхранявани и извличани от офиса.
 
Предимства на Управлението в група
  • наблюдавате в реално време, проследявайки позицията и движенията на всяка отделна машина на една карта;
  • цялата информация за операциите на трактора може да бъде показана в реално време: скорост, обороти на двигателя, работен ход, почасова консумация, среден разход и много други данни;
  • можете да очертаете областта на клиентските полета и да съхраните данните, свързани с операциите за следващите преходи;
  • можете да анализирате събраните данни и да направите планове за оптимизиране на ресурсите;
  • възможно е да се измерват часовете, прекарани от всеки трактор в полето, за да се определи производителността на отделните машини и усилията, изисквани от операциите, и да се използва тази информация за изготвяне на прогнози за бъдещето и създаване на работни графици;
  • имате възможност да използвате дистанционна диагностика и обслужване.
 
В крак с развитието на селскостопанската технология, Landini предлага най-съвременни решения, които да обслужват нуждите на оператора, както и възможност да ги персонализира, за да отговарят на вашите специфични изисквания.
 
За повече информация: Оптиком - централен офис и региоални представителства  или се обадете на : 0887 648 912
 

 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG