Редакция на обява Добави обява

Vaderstad Carrier - култиватор за отлични резултати в сухо време

04.10.2019 г.
11660
Емблематичната шведска марка Vaderstad е добре позната на българския пазар с високото качество и решения на база нуждите на зърнопроизводителите.
 
В кампанията по есенната почвообработка има едно безспорно технологично решение, което е доказано през годините. Това е дисковият култиватор Vaderstad Carrier - машина съчетаваща 20 годишна история и непрестанни иновации.
 
Култиваторът е проектиран за работа в стърнища с висока скорост на почвообработката ( до 15 км.ч.), като осигурява качествено смесване на растителните остатъци и силно уплътняване за да не се позволява повторно покълване на плевели.
 
Vaderstad Carrier работи изключително ефективно в сухи почви, тъй като е конструиран от висококачествена шведска стомана, а разпределението на тежестта гарантира правилна работа на всички работни органи.
 
Два вида висок клас модели за българските зърнопроизводители
Vaderstad Carrier 925 / 1225 са основните големи модели от серията Carrier, които са подходящи за предсеитбена обработка на големи площи.  Ефективната  им работна ширина е съответно 8,94 / 11.94 метра, докато валяка е 9,25/12,25 метра.В зависимост от нуждите в стопанството, култиваторът може да бъде оборудван с дискове за по-плитка или по-дълбока почвообработка.

Ако в обработваемите площи има по-големи количества растителни остатъци, Vaderstad Carrier може да бъде оборудван с 470 мм дискове TrueCut, които извършват интензивно нарязване и по-дълбока обработка на почвата.
 
Опростени и здрави механизми, без рискове от повреждане
Vaderstad Carrier 925 / 1225 са оборудвани с тежести по ширината на рамата - работните крила. Това означава, че е налице равномерно разпределения на масата по протежение на цялата работна ширина на машината, без да има нужда от сложни хидравлични решения.
 
Основното предимство на Vaderstad Carrier е, че намалява обработките в полето, което води до спадане на разходите за машини на хектар и осигурява възможно най-добрите условия за сеитба и развитие на следващата култура в сеитбооборота на стопанството.
 
Vaderstad Carrier 925 / 1225 са предназначени за работа с трактори с мощност над 400 к.с., като дълбочината на работа на дисковете е от 5 до 12 см., а разстоянието между всеки прорез е 125 мм.
 
Култиваторите от тази серия могат да бъдат оборудвани и с предна сечка CrossCutter Knife, която нарязва растителните остатъци в две посоки. Тя е изключително подходяща след прибиране на реколта от царевица, слънчоглед и рапица.Нови опции за No-Till и Low-Till земеделие
 
За нуждите на все по-популярната No-Till технология в България, Vaderstad Carrier е предпочитан култиватор за плитки обработки, като по заявка на клиента може да бъде оборудван и с новите CrossCutter дискове,  които осигуряват още по-добро култивиране преди сеитба на дълбочина до 3 см.
 
Новите CrossCutter дискове напълно изрязват капилярноста на почвата чрез надробяване по цялата работна ширина на култиватора. По този начин се запазва ценна почвена влага за следващите посеви. Работната дълбочина от 2-3 см гарантира, че се изсушава минимално количество почва, докато голямото количество растителни остатъци в горния почвен слой, помага от своя страна за отразяването на слънчевите лъчи и също допринася за по-нататъшно запазване на влагата.
 
 
 
За повече информация, цени и оглед на налични машини Vaderstad,
можете да се свържете с Тайтън Машинъри България - официален представител на шведската марка, на кратък номер: *4040
e-mail: office@titanmachinery.bg ; https://titanmachinery.bg

 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG