Редакция на обява Добави обява

Vaderstad Rapid - сеялката за прецизна сеитба, дори при най-тежки условия

10.10.2019 г.
11751
Сред българските земеделци има една емблема при сеялките за слята повърхност, която се е утвърдила през годините на база качество, прецизност и устойчивост. Тази емблема е Vaderstad Rapid - сеялки,  с които ежегодно се засяват милиони декари със зърнени култури у нас.
 
Сеялките от серията Rapid на шведската компания Vaderstad, са специално разработени за директна сеитба в тежки условия. С едно минаване, сеялките от тази серия извършват качествена подготовка на сеитбено легло, подравняване, изсяване и уплътняване на почвата.
 
Vaderstad Rapid е много подходяща за земеделските условия в България, тъй като извършва прецизна и бърза сеитба в по-тежки почви. Уникалната и водеща в световен мащаб концепция на изсяващите ботуши вече е подобрена с новата система за управление на дълбочината - Interactive Depth Control (IDC), която позволява фина настройка на дълбочината на изсяване с точност до 1 мм в движение, от кабината на трактора.Оптимално полагане на семената
Сеялките от серията Rapid имат висок натиск от 150 кг. върху изсяващите ботуши. Това позволява точна сеитба с висока скорост. Благодарение на своя агресивен и настроен под точен ъгъл на атака, сеитбен диск, сеялката винаги оформя чисто сеитбено легло - без остатъци от слама. Така семената се поставят във фина почва, като по този начин се осигурява и важния контакт, който е от решаващо значение за покълването. Rapid поставя семената на по-голяма дълбочина от работната дълбочина на предните инструменти за култивиране. По този начин семето се обгражда с почва, осигуряваща водопропускливост от три посоки.
 
Отлично уплътняване на почвата и усвояване на торовете
Зад изсяващите работни органи, големите притъпкващи колела ефективно затварят сеитбените легла, създавайки оптимален контакт между семената и почвата, при всякакви условия. Натискът върху дълбоко поставения тор гарантира по-бързо разтваряне на хранителните вещества.
 
 
E-Service - гарантирана прецизност с лесно управление в движение
Сеялките Vaderstad Rapid са оборудвани с иновационната система E-Service, която осъществява комуникация с кабината на трактора. Базираната на iPad система за управление Väderstad E-Control осигурява безжично наблюдение и контрол на процеса на изсяване по време на движение на полето. Наред с това разполагате с удобно дистанционно настройване и калибриране.
 


Vaderstad Rapid - 3 серии, за всеки тип стопанства:
 
  • Rapid 300-400C/S - работна ширина: 3 / 4 метра; за трактори 90-120 к.с.
  • Rapid A 400-800S - работна ширина: 4 / 6 /8 метра; за трактори 130-240 к.с.
  • Rapid A 600-800C/J - работна ширина: 6 / 8 метра; за трактори 190-260 к.с.
 
 
Точни решения за професионалистите в зърнопроизводството:
Сеялките Vaderstad Rapid могат да бъдат оборудвани със системата SeedEye, която извършва броене и наблюдение на семената. Със SeedEye земеделците могат лесно да зададат броя семена на квадратен метър, без да има нужда от каквото и да било калибриране. SeedEye осигурява отлични резултати на изсяване под пълен контрол.
 
Изключване на избрани секции за земеделски блокове с неправилна форма
За моделите Rapid A 600 S и Rapid A 800S е налице стандартно оборудване със система за изключване на половината от сеялката. Тази система се активира от кабината на трактора при работа в полета с неправилна форма, което дава възможност за спестяване на средства от семена и тор.
 
Високи норми за сеитба - специално за големите стопанства
Сеялките Rapid от серията A 600-800C/J са предназначени за постигане на високи норми като позволяват сеитба на всички размери семена и капацитет от 1.5 кг./ха, без да има необходимост от подмяна на никакви части. Големият бункер с обем от 6000 литра позволява бързо зареждане и продължителна работа в полето, без загуба на ценно време за презареждане.
 
За повече информация относно сеялките Vaderstad Rapid, се свържете с официалния вносител на марката - Тайтън Машинъри България, на кратък номер: *4040
office@titanmachinery.bg   https://titanmachinery.bg


Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG