Редакция на обява Добави обява

Vaderstad Tempo L8-24 ще се предлага и със система за течен тор

07.11.2023 г.
1117
Шведският лидер в производството на прецизни сеялки и почвообработваща земеделска техника - Vaderstad, въвежда важна опция към емблематичната серия редови сеялки - Tempo. Земеделските производители ще могат вече да поръчват към сеялката и новата система за прилагане на течен тор.
 
Иновацията е напълно интегрирана в сеялката и отговаря на изискванията за висока сеитбена скорост, прецизност и контрол, характерни за Vaderstad.

 „Забелязали сме нарастващ интерес от страна на земеделците към възможността за допълнително торене със сеялката Tempo. При разработката на системата за течен тор сме се стремили да създадем продукт, който да отговаря на високите стандарти на машината по отношение на прецизността и контрола“, коментира Оскар Карлсон, директор на управлението на продуктите за сеитба във Vaderstad.

 
Новата система разполага с 2 000 литров полиетиленов резервоар за течен тор. Торът може да се прилага както директно в сеитбеното легло, така и в страни от реда чрез специални разпръсквачи. За удобство на зърнопроизводителите системата е проектирана така, че да позволява използването на различни дози течен тор без необходимостта от смяна на дюзите.
 
„Като пример можем да посочим, че машината може да работи със стандартни дози течен тор от 30 до 200 литра на хектар без необходимост от смяна на дюзите, при междуредие от 750 мм. и скорост на движение от 15 км/ч“, добавя Оскар Карлсон.
 
За контрол на дозировката на течния тор се използват поточни сензори, които непрекъснато следят количеството на изходящия тор. Благодарение на контрола на нормата на торене в реално време системата автоматично поддържа зададената доза. Фермерът определя желаната доза течен тор на хектар и системата автоматично контролира дозировката по време на работа, което елиминира нуждата от калибрация.
 
Системата за течен тор е напълно интегрирана в системата за управление базирана на  iPad - Vaderstad E-Control, като по този начин операторът има пълен контрол над процеса на засяване в полето. Точно както при дозирането на семената, системата за течен тор има възможност и за прецизен секционен контрол.
 
Зареждането на резервоара за течен тор може да се извърши с помощта на външна помпа или с помощта на вградената в машината помпа. За безопасна работа машината е оборудвана с резервоар за чиста вода, система за измиване и отделения за лични предпазни средства.
 
Новата опция за течен тор ще бъде представена на международното изложение Agritechnica през ноември 2023 г.
 
За повече информация се обръщайте към Тайтън Машинъри България, официален вносител на Vaderstad:
 
кратък номер: *4040
office@titanmachinery.bg    
https://titanmachinery.bg 
 

Свързани статии

Кое прави сеялките Vaderstad Tempo предпочитаните пролетни сеялки - споделен опит (ВИДЕО)
Българските земеделци отчитат една успешна стопанска година и отправят поглед към следващата. Те вече планират обработките, сеитбата и всичко останало със залагането на един успешен старт за сезон 2022. Днес когато земеделците са изправени пред редица предизвикателства
21.11.2021 г.
2342
Владислав Анев: Доверете се на Vaderstad Tempo и на Тайтън Машинъри (ВИДЕО)
Първото стопанство, което посещаваме е в община Павликени - „Рачев 2”  ООД, които обработват 50 000 дка и работят с Vaderstad Tempo от 2015 г. През пролетния сезон засяват  25 000 дка царевица и слънчоглед с Vaderstad Tempo TPR 12.
01.12.2021 г.
3431
Vaderstad събра родни земеделци и показа нови технологии в култивирането (ВИДЕО)
Един от ключовите фактори за устойчивия успех както в производството, така и в продажбите на Vaderstad, е на база постоянната комуникация и съгласуване със земеделците - за това от какви специфични технически решения имат нужда.
24.03.2020 г.
2654
Vaderstad представи изцяло нова серия 12 метрови сеялки - Inspire 1200C/S
Vaderstad Inspire 1200C/S ще се предлага в два различни модела – Inspire 1200S и Inspire 1200C. Версията само за семена Inspire 1200S е оборудвана с 5000-литров бункер за семена. Докато комбинираната версия Inspire 1200C има 7200-литров бункер, побиращ както семената, така и тора в два обособени бункера
15.11.2021 г.
2241
VADERSTAD със сребърен медал и топ-иновации за по-големи добиви (ВИДЕО РЕВЮ)
Шведската емблема за топ-качествена земеделска техника и прецизна сеитба - VADERSTAD, пожъна редица успехи по време на световното изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2019, което се проведе в Германия.
21.12.2019 г.
2963
Vaderstad внедрява нови функции и видео клипове в системата за управление E-Control
В новата версия земеделците ще могат да изтеглят ръководства за експлоатация, документация за резервни части, а също и видео клипове, които да улесняват тяхната работа, показвайки им какво трябва да направят.
07.05.2020 г.
2468
Коя сеялка да изберем - Vaderstad Spirit или Vaderstad Rapid? (ВИДЕО)
Сеялките Vaderstad се превърнаха в емблема за прецизна и бърза сеитба сред българските зърнопроизводители. Все повече професионалисти в сектора избират сеялките Vaderstad, които вече присъстват в агропарка на почти всяко стопанство в страната.
05.07.2019 г.
12887
Vaderstad Carrier - култиватор за отлични резултати в сухо време
В кампанията по есенната почвообработка има едно безспорно технологично решение, което е доказано през годините. Това е дисковият култиватор Vaderstad Carrier - машина съчетаваща 20 годишна история и непрестанни иновации.
04.10.2019 г.
11656
Vaderstad бележи 43% увеличение на продажбите си за последните 3 години
България марката Vaderstad, която е представена от Тайтън Машинъри България, продължава да е категоричен лидер в продажбите на високоскоростни и прецизни сеялки за слята повърхност и редови култури.
30.12.2020 г.
2266
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG