Редакция на обява Добави обява

Vaderstad инвестира в разширение на завода си, поставяйки цел от 10 000 машини годишно

20.03.2023 г.
806
Väderstad отбеляза силно увеличение на търсенето на своите продукти през последните години. Оборотът е нараснал от 237 милиона евро през финансовата 2017 г. до 550 милиона евро през 2022 г. През 2021 г. Väderstad обяви изграждането на нова фабрика, която представялва инвестиция от 125 милиона шведски крони, която ще бъде готова за използване по-късно тази година.

Продължаващото разширяване на нашата фабрика във Väderstad е в съответствие с нашите цели за растеж и ще бъде от полза както за нашите клиенти, така и за нашите дилъри и ще спомогне за създаването на повече възможности за работа – както и за създаване на по-ефективен поток в нашето производство, казва Хенрик Гилстринг, главен изпълнителен директор на Väderstad Group.


Производството във Väderstad в момента произвежда машини за всички глобални региони на продажби, с изключение на Северна Америка, където производството се намира в собствени фабрики в Langbank, Канада, и Wahpeton, САЩ.

Двата офис блока, които ще бъдат добавени и свързани със съществуващата фабрика във Väderstad, са всеки от 6300 m2 и ще създадат обща производствена площ от прибл. 70 000 м2. Освен създаването на допълнителни площи за сглобяване и боядисване, те също ще помогнат за създаването на по-добър и по-ефективен поток през фабриката.

Освен общото увеличение на търсенето, през последните няколко години пуснахме и няколко нови продукта. Inspire влиза в пълно производство тази пролет, нашата концепция Proceed е в пълен тест и продължаваме да виждаме много голямо търсене на нашите сеялки Tempo. Това разширение ще ни помогне да се справим с бъдещото търсене на всички тези продукти, казва Микаел Пейпонен, старши вицепрезидент на поръчката за доставка във Väderstad.


Решението за разширяване е взето на заседание на борда в края на януари. Строителството ще започне на 1 април 2023 г. и се планира новите сгради да бъдат използвани пълноценно до есента на 2024 г.

 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG