Редакция на обява Добави обява

Vaderstad отчете рекордна година и приходи за над 300 млн. EUR

28.01.2019 г.
11695
Шведската компания Vaderstad, която е един от най-престижните производители на селскостопанска техника в глобален мащаб, отчете рекордна 2018-а година. За първи път в своята история Vaderstad реализира над 300 млн. EUR оборот, което е доказателство за спечелено доверие от страна на клиентите, а също така и за активизирана дилърска мрежа. 
През последните години в България брандът Vaderstad спечели със своето качество, иновации и прецизност в агротехническите задачи редица зърнопроизводители, които припознават в технологичните решения на Vaderstad - разрешаване на свои проблеми в полето. Същото очевидно се случва и със земеделци от цяла Европа.

"Наехме повече от 150 нови служители и продължаваме да инвестираме в рационално производство. Освен това продължаваме да инвестираме в разработването на нови и съществуващи продукти, така че да можем да отговорим на високите изисквания на нашите клиенти. Тази година сушата, особено в Северна Европа, доведе до по-ниски добиви в много от нашите нормално силни пазари. Цените на зърнените култури обаче се покачиха през есента. Така, въпреки предизвикателствата, свързани с времето, виждаме повишен интерес към инвестиране в почвообработващи машини и сеялки, които да увеличат реколтата за земеделските производители след тежките климатични проблеми. Като цяло положителната глобална икономика и ниските лихвени проценти допринесоха за положителната тенденция за обема на продажбите на Väderstad", заяви Матс Баверуд, президент и главен изпълнителен директор на Väderstad Group.
През финансовата 2018 година Väderstad Group отчита общ оборот от 300 милиона EUR, от които 10% представляват продажби в Швеция. Нетната печалба след финансови позиции възлиза на 11.8 млн. EUR.

Приемът на поръчки за 2018 г. остава добър, 27% по-добър от предходната година за машините и 26% по-добър за резервни и износващи се части. Пазарът в индустрията продължава да расте и развитието на продажбите на Väderstad е положително в няколко части на света. Сред големите пазари - Канада, Швеция и Русия са начело в списъка на продажбите, заедно с Англия, Германия и Украйна.

"Прецизната сеялка Vaderstad Tempo продължава да пожънва успехи в продажбите и виждаме, че предсезонните продажби за 2019 г. започнаха силно. Сигналите са положителни от повечето от нашите пазари. Машините на Väderstad спестяват много усилия в полето, като извършват няколко операции наведнъж. Това от своя страна спестява ресурси и финанси на земеделците. Нашите иновативни концепции са оценени положително от нашите клиенти и ние гледаме с оптимизъм на бъдещето", заяви още Матс Баверуд.


Повече информация за продуктите на Vaderstad, можете да получите от официалния вносител у нас:
Тайтън Машинъри България.
02/971 35 25
кратък номер *4040
е-mail: office@titanmachinery.bg
http://titanmachinery.bg
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG