Редакция на обява Добави обява

Vaderstad отчита поредна рекордна година в продажбите на сеялки и агротехника

03.02.2020 г.
2494
Шведския производител на агротехника - Vaderstad,  отчита поредна рекордна година в продажбите. Според статистиката, макар и много малка по площ в сравнение с другите държави, България се представя с много добър пазарен дял в продажбата на бранда Vaderstad, официално представен у нас от Тайтън Машинъри.

Vaderstad е лидерът при сеялките за слята повърхност и редови култури сред българските професионални земеделци.

„2019 г. беше положителна година в няколко отношения. Успяхме да увеличим пазарните си дялове както в Европа, така и в Канада, въпреки общия спад в индустрията. Това е доказателство, че клиентите оценяват премиум продуктите, които за здрави, издържливи на тежки натоварвания, лесни са за употреба и дават по-добри резултати по отношение на реколтата.“, заяви Матс Беверуд, изпълнителен директор на Väderstad Group.Както обикновено, Väderstad ще реинвестира между 6 и 8% от оборота си в технологично развитие и внедряване на иновации.

„Разработката на нови премиум продукти е сърцето на нашия бизнес и инвестиции, което се оказва печелившо в дългосрочен план и ни позволява да запазим водещата си позиция в пазарите на агротехника“, заяви още Матс.

Според Väderstad повишената ефективност е основна характеристика на селскостопанския сектор през последното десетилетие. Броят на служителите в бранша е намалял, което води до повишени изисквания към тези, които остават.

„Повишената ефективност означава, че по-малко фермери трябва да произвеждат повече храна. Това направи селскостопанската техника по-сложна, което от своя страна увеличи нашето взаимодействие с клиентите. Това постави по-големи изисквания към нашите дейности за обслужване и поддръжка ”, обяснява Бо Старк, мениджър продажби на Nordic и съсобственик на компанията.Väderstad успя да отговори на това търсене още през 2010 г., както чрез разработването на иновации в съществуващи машини и методи, най-вече чрез новата прецизна сеялка Tempo, която беше пусната в началото на десетилетието.

„Тясното ни сътрудничество със земеделските производители по целия свят е изключително важно за развитието на нашите продукти. Това е въпрос на разбиране на техните нужди и днес, и утре и след това - за разработване на решения, които надхвърлят очакванията им “, казват от Vaderstad.

2020-те - десетилетието на устойчивост и нови култури
Населението в световен мащаб се увеличава, а също и търсенето на храна, докато площите за земеделие се свиват, а изменението на климата става все по-осезаемо.

„Способността ни, заедно със земеделските производители, да помогнем за решаването на това уравнение с още по-ефективни машини и методи за отглеждане е от решаващо значение за нашия постоянен успех. За да успеем, трябва да бъдем в крак с фермерите и потребителите по отношение на проблемите на устойчивостта в селското стопанство. Трябва да разберем какво искат потребителите, за да можем да предоставим на земеделските производители правилните машини и методи за тяхното доставяне “, заключават от Vaderstad.

Повече информация за машините Vaderstad можете да получите от Тайтън Машинъри България

Адрес: гр. София, бул. Ботевградско шосе № 455
Телефон: 029713525

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG