Редакция на обява Добави обява

Vaderstad показа новото поколение сеялки Proceed без аналог в световен мащаб (ВИДЕО)

28.12.2021 г.
2494
Vaderstad - лидерът в пазара на сеялки в България, представи изцяло новата продуктова иновация Väderstad Proceed.

Proceed е нова категория машини за сеитба, където една единствена машина увеличава потенциала за добив на пълна гама култури – като пшеница, ечемик, маслодайна рапица, захарно цвекло, грах, царевица, слънчоглед и много други.

Във Väderstad ние изграждаме машини, които поддържат нашите клиенти в челните редици на модерното земеделие. Разработваме нови методи и от време на време поставяме напълно нови стандарти. Vaderstad Proceed е един от онези скокове, които не се случват често в индустрията на селскостопанските машини, но когато се случи, това променя нещата, казва Матиас Ховнерт, старши вицепрезидент по продажби и маркетинг във Väderstad


Väderstad Proceed може да постави дори най-малките семена на перфектната дълбочина с милиметрова точност, което позволява значителни подобрения в области като нива на добив, необходимост от обработка на почвата, химическа обработка и използване на торове.

Полевите опити показват, че Vaderstad Proceed може да намали наполовина нормата на сеитба на пшеницата, като същевременно запазва добива в сравнение със съвременните сеялки. Важно е, че културите са по-силни и много равномерни във всички етапи на растеж на реколтата.

"Vaderstad Proceed прави огромен скок от настоящата технология за засяване. Сеялката се отличава с прецизност в дълбочина, прецизност в реда, прецизност в края на реда, както и оптимизиране на сеитба. Резултатът е бързо, равномерно поникване и жизненоважна популация на реколтата, където на всяко растение са осигурени условия, необходими за достигане на пълния потенциал", казва Ларс Тилен, директор Управление на продуктите в бизнес развитие във Väderstad.

Няколко месеца след засяването, опитите на зимна пшеница при норма на семена от 150 семена/m2 показват увеличение от 102% в растителната биомаса, 72% в кореновата биомаса и 62% повече изстрели на растение, в сравнение с всяка друга модерна сеялка.

При засаждане на зърнени култури Vaderstad  Proceed има междуредово разстояние от 225 или 250 мм. Чрез лесна конфигурация и бърза смяна на семенните дискове машината може да превключи на 450 или 500 мм за култури като маслодайна рапица, за да премине отново към засаждане на култури като царевица, слънчоглед или др. при 750 мм междуредово разстояние. Всички култури ще бъдат установени с изключителна прецизност, максимизирайки потенциала за добив за всяко семе.

Сърцето на Vaderstad Proceed са неговите високопрецизни редови единици. Преди полагането на семената индивидуалните колела за предварително засяване консолидират полето, за да осигурят еднакви условия за всяко семе. Колелата за предварително засяване са монтирани индивидуално, като се използва хидравлична притискаща сила, за да се осигури висока производителност.

Когато семената достигнат до редовите звена от централния бункер, адаптирана версия на водещата в света система за сепариране Väderstad PowerShoot поема пълен контрол върху всяко отделно семе чак до почвата. Излизайки от късата тръба за семена, всяко семе се приема от спирателно колело. Това гарантира оптимален контакт между семената и почвата на избрана дълбочина по цялата работна ширинa.

За да осигури на водача пълен контрол, всеки редов агрегат се задвижва и управлява чрез базираната на iPad система за управление Väderstad E-Control. Функциите включват изключване ред по ред и променлива скорост, динамично поставяне на междуредията, индивидуално калибриране, както и прецизен мониторинг и контрол в реално време. Всички те са истински технически иновации в сектора на сеитба на зърнени култури.

Väderstad Proceed ще има своята публична премиера на международното търговско изложение Agritechnica 2022 в Хановер, Германия. През 2022 г. Väderstad разширяват границите с нови пълномащабни полеви изпитания и сътрудничество с изследователи, компании за семена и прогресивни фермери по целия свят. Väderstad Proceed е следващото поколение сеялка, която отваря ново бъдеще за отглеждането на култури.

Повече информация за сеялките с марка VADERSTAD можете да получите от Тайтън Машинъри България - официален вносител на престижната шведска марка земеделска техника.


Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG