Редакция на обява Добави обява

Vaderstad представи нова CrossCutter дискова секция за Carrier XL

16.08.2019 г.
11510
Vaderstad обновява дисковия култиватор Vaderstad Carrier XL с  нови CrossCutter дискове,  което ще осигури още по-добро култивиране преди сеитба на дълбочина от 3 до 5 см.
 
Новите дискове  са предназначени за качествена  ултра-плитка обработка на почвата с цел създаването на плитко сеитбено легло, което не само увеличава количеството на покълналите семена, но също така намалява необходимото време за покълване. Според проучвания, сравняващи семена, поставени на дълбочина 6 см, и семена, поставени на 4 см дълбочина, има разлика за покълване във времето от 2.4 дни.


 
С намаляването на времето, прекарано в изчакване за покълване и растеж, културата може да бъде засята буквално в последния момент. Нарушавайки само горния почвен слой, новите CrossCutter дискове запазват влагата за по-късен етап от вегетацията на растенията, а също така и за нуждите на следваща култура в сеитбооборота.
 
Новите CrossCutter дискове напълно изрязват капилярността на почвата чрез надробяване по цялата работна ширина на култиватора. По този начин се запазва ценна почвена влага за следващите посеви. Работната дълбочина от 3-5 см гарантира, че се изсушава минимално количество почва, докато голямото количество растителни остатъци в горния почвен слой, помага от своя страна за отразяването на слънчевите лъчи и също допринася за по-нататъшно запазване на влагата.
 
Патентованият диск CrossCutter е разработен и произведен от висококачествена шведска стомана V-55 в най-съвременната фабрика за компоненти на  Vaderstad  в Overum, Швеция.
 
Новият 510-милиметров CrossCutter диск ще има своята официална премиера на Agritechnica 2019 и ще бъде наличен за Carrier XL 425-625 от ноември 2019 г. През есента новият 510-милиметров CrossCutter диск ще бъде използван за предварителни демонстрации първо в Германия.

Повече информация за селскостопанските машини VADERSTAD, можете да получите от официалния вносител за страната - Тайтън Машинъри България.

© 2019 Агросалон.БГ

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай

Свързани статии

Коя сеялка да изберем - Vaderstad Spirit или Vaderstad Rapid? (ВИДЕО)
Сеялките Vaderstad се превърнаха в емблема за прецизна и бърза сеитба сред българските зърнопроизводители. Все повече професионалисти в сектора избират сеялките Vaderstad, които вече присъстват в агропарка на почти всяко стопанство в страната.
05.07.2019 г.
12887
Vaderstad отчете рекордна година и приходи за над 300 млн. EUR
"Прецизната сеялка Vaderstad Tempo продължава да пожънва успехи в продажбите и виждаме, че предсезонните продажби за 2019 г. започнаха силно. Сигналите са положителни от повечето от нашите пазари.
28.01.2019 г.
11694
Видео ревю
Николай Върбанов: Избрах Vaderstad Tempo след обстойно проучване и споделен опит от колеги (ВИДЕО)
Когато говорим за инвестиция в нова сеялка, това не е просто избор на поредната машина, а възможност за реализиране на повече ефективност и растеж в стопанството.
22.07.2019 г.
11708
Как да увеличим потенциала на зърнената реколта с точен избор на сеялка?
Как да увеличим потенциала на зърнената реколта с точен избор на сеялка? В този материал ще споделим с вас важни съвети и акценти за постигането на най-добри резултати в зърнопроизводството, като се спрем на шведския лидер в производството на прецизни сеялки - VADERSTAD и по-специално емблематичната серия за редови култури - Tempo. 
15.07.2019 г.
11718
Vaderstad представя нови сеялки от серията Tempo L
През 2019-а семейството на сеялките Vaderstad Tempo L се увеличава с нови модели. Емблематичната серия, носител на Световен рекорд за високоскоростна прецизна сеитба се увеличава с изцяло нов модел Tempo L 8 и подобрения в добре познатите Tempo L 12 и Tempo L18.
15.03.2019 г.
11620
Vaderstad Tempo T - израз на безупречното шведско качество при пролетните сеялки
Високопрофесионалните сеялки не са само привилегия за най-едрите зърнопроизводители. Топ-качеството, прецизността и високата скорост на сеитба са достъпни и за земеделците, които обработват средни по размер земеделски площи и работят с трактори с мощност от 100 к.с.
21.03.2019 г.
13020
Зърнопроизводители започнаха сеитба на царевица след жътвата на ечемик
Екип на Агросалон.БГ видя на няколко полета в Южна България, че зърнопроизводители стартират веднага след жътва на ечемик - директна сеитба на царевица.
24.06.2019 г.
13921
С много земеделци и при силен интерес премина срещата Agronomic Design 2019 (СНИМКИ)
За поредна година Тайтън Машинъри България и Case IH събраха вниманието на професионалните зърнопроизводители с провеждането на полевия формат - Agronomic Design - среща за обмяна на опит и споделяне на най-новите технологии в областта на агротехниката.
01.04.2019 г.
15422
Фермерите споделят за своя успех със сеялката Väderstad Tempo
Под мото We are Tempo farmers („ Ние сме Tempo фермери“), 40 фермера от 8 държави споделят своите истории за успех, свързани с високоскоростната сеялка за прецизна сеитба Väderstad Tempo.
08.07.2019 г.
11509
Високотехнологичните пръскачки Agrifac влязоха в портфолиото на Тайтън Машинъри
Тайтън Машинъри България стана официален представител на високотехнологичните пръскачки Agrifac. Agrifac е логично допълнение в гамата машини и технологии, които Тайтън Машинъри България предлага на своите клиенти.
05.08.2019 г.
11414
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG