Редакция на обява Добави обява

Vaderstad представи новия стърнищен култиватор Carrier XT 425-625 (ВИДЕО)

24.06.2022 г.
2142
Vaderstad, една от водещите компании в света в производството на машини за почвообработка и сеитба, която е добре позната на българския пазар за агротехника благодарение на своя официален вносител - Тайтън Машинъри, представи новия дисков култиватор Carrier XT 425-625.

С лесна настройка на машината, както и въртящи се дискови оси, Carrier XT е конструиран да оптимизира резултата от обработката на почвата в зависимост от работната дълбочина.

Vaderstad Carrier XT е най-новото допълнение към шведското семейство дискови култиватори Carrier, използвани за високоскоростна първична обработка на почвата и подготовка за сеитба. Той може да се справи с всички многостранни предизвикателства на съвременното земеделие – от ултра-плитка обработка на почвата до по-дълбоко обработване.

Vaderstad Carrier XT ще се предлага в три различни работни ширини: 4,25 метра, 5,25 метра или 6,25 метра. Всички модели Carrier XT могат да бъдат оборудвани с набор от опции с единичен или двоен утъпкващ валяк.

Основна характеристика на Carrier XT е неговите хидравлично въртящи се дискови оси. По този начин Carrier XT е в състояние да оптимизира производителността на изрязване на малка дълбочина, като същевременно увеличава прецизността на дълбочината при по-дълбока работна дълбочина.

"Чрез увеличаване на ъгъла на атака диска към почвата, дискът увеличава способността си за проникване. Чрез промяна на ъгъла на накланяне на диска, изрязаната повърхност се измества. Väderstad са вложили много изследвания и знания, за да прецизират тези ъгли, за да максимизират работата на полето", заяви Волфрам Хастолц, директор Управление на продукти за обработка на почвата във Väderstad, и допълва:

"В резултат на това Vaderstad Carrier XT има способността да оптимизира ъглите на диска спрямо неговата работна дълбочина. За фермера това се вижда ясно в пълно изрязване и обръщане на по-малка работна дълбочина, както и отлично поддържане на дълбочината и намален поток на почвата при по-дълбока работна дълбочина. И двата фактора допринасят за по-нисък разход на дизел."

Carrier XT може да бъде снабден с 450 мм диск, 470 мм TrueCut диск или ултра-плитък CrossCutter Disc. Диаметърът на диска води до интензивна обработка на почвата.

Всеки диск е изработен от висококачествена шведска стомана V-55 в собствената фабрика за оригинални части Väderstad Components. Това гарантира висока устойчивост на износване и дълготрайна работа на полето.

Новият Carrier XT 425-625 направи официалната си премиера по време на немското полево изложение DLG Field Days преди дни, а ще бъде наличен за поръчка в България от октомври 2022 г. чрез официалния представител на Vaderstad - Тайтън Машинъри България.Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG