Редакция на обява Добави обява

Vaderstad придобива продуктовата гама междуредови култиватори на компанията Thyregod

17.02.2023 г.
2261
Väderstad, една от водещите световни компании в областта на почвообработката и сеитбата, придобива части от датската компания Thyregold A/S. По този начин, към настоящото продуктово портфолио на Väderstad се добавя пълна продуктова гама от междуредови култиватори.

Thyregold A/S е датска земеделска марка с традиции, които водят началото си от 1918 г. В продължение на повече от 25 години Тирегод разработва, произвежда и продава междуредови култиватори.

Придобиването включва всички права на интелектуална собственост върху продуктовата област на междуредовите култиватори на Thyregold A/S; гамата TRV, включително Swingkin. Пролетта на 2023 г. ще бъде преходен период и компанията Väderstad ще се заеме с бизнеса с междуредови култиватори от 1-ви юни.

- Това е много добра възможност за бизнес. Междуредовите култиватори на Thyregod са перфектно съчетание с настоящото ни портфолио от сеялки Tempo и с новите ни технологии за сеитба в рамките на концепцията Proceed и за бъдещо устойчиво и ефективно земеделие. С това придобиване ние значително съкращаваме времето за достигане до пазара в този сегмент. Като използваме нашата широка и добре изградена мрежа от дилъри и вносители, скоро ще можем да предложим тези много ефикасни машини на голям брой нови и съществуващи клиенти на различните ни пазари. Виждаме голям потенциал за положително развитие в този нов продуктов сегмент, казва Хенрик Гилстринг, Главен изпълнителен директор на Väderstad Group.


Компанията Väderstad винаги се е гордяла с традицията си да разработва продукти с определена цел, която се отличава с високи стандарти по отношение на качеството, ефективността, удобството за потребителя и природосъобразната агрономия. Продуктовата линия TRV напълно съответства на тези стандарти.

През годините технологията Thyregod TRV е оптимизирана до последния детайл, с патентовано повдигане на секциите, безброй възможности за настройка и първия в света междуредов култиватор с управление с камера, с отделни рамки, всяка от които се управлява с камера.
The TRV Swingking има уникално решение на рамата, което позволява да се държат две рами в една основна, като по този начин се увеличава ефективността и се спестява едно преминаване. Друга силна страна е високата основна рама заедно с патентовано решение за повдигане на редовите единици, като по този начин се избягва повреждането на растенията и същевременно се увеличава времевата рамка за култивация.

- Разговорите с фермери, ползващи нашите сеялки Tempo, показаха значителна потребност от добавяне на култиватори за междуредови култури към продуктовата ни гама, и, гледайки в бъдещето, обмисляме преминаване към по-механични решения за борба с плевелите. Тъй като обикновено е предизвикателство да се съчетае междуредов култиватор със сеитбена машина, Väderstad вече може да предложи на фермерите цялостно решение. С добавянето на междуредов култиватор оптимизираме и нашата бъдеща концепция Proceed, която може да се използва при зърнени култури, казва Волфрам Хастолц, Директор „Управление на продукти за обработка на почвата“ във Väderstad.


В началния етап от придобиването на правата, междуредовите култиватори ще се продават под марката Thyregod и ще се изработват в производствените мощности на Thyregod в Дания. От юни 2024 г. те ще носят марката Väderstad, като повече подробности за това ще бъдат обявени преди Агритехника 2023 г. 

- Такава солидна продуктова гама трябва да бъде представена в света от по-силна дистрибуторска мрежа от нашата. Екипът на Thyregod разработи и усъвършенства технологията в тясно сътрудничество с нашите клиенти. Можем да се гордеем с това и в същото време да се радваме, че сега инструментите на Thyregod ще допринесат за намаляване на употребата на пестициди в големи региони по света - казва Петер Ерик Хансен, Председател на Борда на директорите на Thyregod A/S.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG