Редакция на обява Добави обява

Vaderstad въвежда нова електронна система при сеялките, осигуряваща върхова прецизност

01.11.2023 г.
1190
От лятото на 2024 година, Vaderstad въвежда новата електронна система WSX при сеялките от серии Tempo F, Tempo V и Tempo L. Чрез надграждането на електрониката на сеялката се активират нови функции за гарантиране на точността по време на сеитба. Новите функции включват автоматична сингулация на семената в дозиращият  апарат, активен хидравличен натиск на редовата единица, както и компенсация при завои.
 
От пускането на пазара преди 10 години, сеялката с висока прецизност - Vaderstad Tempo заема лидерска позиция на европейския пазар на сеялки. През лятото на 2024 година, изсяващият апарат на Tempo ще бъде надграден с новоразработената електронна система WSX на Vaderstad, която включва безчеткови мотори и подобрена проводимост на кабелите.
 
“Новата система WSX ще позволява да се интегрират три нови функции за още по-голяма оптимизация на точността на сеялката Tempo.”, заяви Оскар Карлсон, управляващ директор в сектор “Сеялки” във Väderstad.
 
На първо място системата WSX осигурява автоматичното отделяне на семената в дозатора, без нужда от ръчна настройка. Сензорите във всяка изсяваща секция постоянно следят отделянето на семената и автоматично регулират оптималната настройка. Автоматичното отделяне спестява време и увеличава производителността в полето. Тази функция ще се хареса особено на зърнопроизводителите, които редовно сменят зърнените култури, които сеят казва Оскар Карлсон.
 
Адаптивно хидравлично управление на натиска
На второ място е въведен адаптивен хидравличен натиск на сеитбената секция, за да се гарантира винаги точна дълбочина на засяване, независимо от състоянието на почвата. Със задачата винаги да поддържа зададения натиск на редовата секция, системата WSX ще добавя или ще отпуска натиска към земята в зависимост от състоянието на почвата. Ако например минете през по-лек участък от полето, натискът ще намалее, а ако влезете в област с по-твърда почва, натискът ще се увеличи. За да се гарантира бърз отговор, системата работи с хидравлика. Сеялката може да бъде оборудвана както с адаптивен хидравличен натиск с обратна връзка и контрол за цялата ширина на машината, така и с индивидуален активен хидравличен натиск за всяка изсяваща секция.
 
“Адаптивният хидравличен натиск позволява на оператора да зададе оптимален натиск на изсяващата секция, който се поддържа автоматично. Това гарантира прецизността на дълбочината на засяване, въпреки променливите условия на почвата, като ефект от различия в типа на почвата или нейното уплътняване”, обясни още Оскар Карлсон и допълни:
 
“Допълнително тази функционалност може да бъде използвана за подобряване на пътеките за пръскане, като се подготвят необработени участъци за следващото пръскане. Оборудвана с индивидуален активен хидравличен натиск за всяка изсяваща секция, сеялката също може да използва системата за намаляване на налягането и повдигане на отделни изсяващи секции при правене на пътеките. При това, адаптивният  хидравличен натиск работи заедно с динамичната система за проследяване на сеялката. Това означава, че пътеките ще бъдат ясно видими за оператора на пръскачката преди изникването на посевите.”
 
Автоматична компенсация при завои
Третата нова функция е въвеждането на компенсация при завои, която гарантира постоянен дебит на дозатора по цялата ширина на сеялката при завиване. Това означава, че вътрешните изсяващи секции временно ще намалят своята скорост на дозиране, докато външните ще я увеличат.
 
Жироскопични сензори откриват, когато машината завива и регулират дебита на дозатора на всяка изсяваща секция, за да се гарантира винаги постоянен дебит по цялата ширина на сеялката.
 
Новите функции и електронната система WSX за Tempo L 8-32, Tempo V 6-12 и Tempo F 6-8 ще бъдат представени премиерно на международното изложение Agritechnica през ноември 2023 година.
Лимитирана серия машини ще бъдат в полето през пролетта на 2024 година, а серийното производство започва през лятото на 2024 година.
 
За повече информация се обръщайте към Тайтън Машинъри България, официален вносител на Vaderstad:
 
кратък номер: *4040
office@titanmachinery.bg    
https://titanmachinery.bg 
 

Свързани статии

Кое прави сеялките Vaderstad Tempo предпочитаните пролетни сеялки - споделен опит (ВИДЕО)
Българските земеделци отчитат една успешна стопанска година и отправят поглед към следващата. Те вече планират обработките, сеитбата и всичко останало със залагането на един успешен старт за сезон 2022. Днес когато земеделците са изправени пред редица предизвикателства
21.11.2021 г.
2349
Владислав Анев: Доверете се на Vaderstad Tempo и на Тайтън Машинъри (ВИДЕО)
Първото стопанство, което посещаваме е в община Павликени - „Рачев 2”  ООД, които обработват 50 000 дка и работят с Vaderstad Tempo от 2015 г. През пролетния сезон засяват  25 000 дка царевица и слънчоглед с Vaderstad Tempo TPR 12.
01.12.2021 г.
3441
Vaderstad събра родни земеделци и показа нови технологии в култивирането (ВИДЕО)
Един от ключовите фактори за устойчивия успех както в производството, така и в продажбите на Vaderstad, е на база постоянната комуникация и съгласуване със земеделците - за това от какви специфични технически решения имат нужда.
24.03.2020 г.
2658
Vaderstad представи изцяло нова серия 12 метрови сеялки - Inspire 1200C/S
Vaderstad Inspire 1200C/S ще се предлага в два различни модела – Inspire 1200S и Inspire 1200C. Версията само за семена Inspire 1200S е оборудвана с 5000-литров бункер за семена. Докато комбинираната версия Inspire 1200C има 7200-литров бункер, побиращ както семената, така и тора в два обособени бункера
15.11.2021 г.
2249
VADERSTAD със сребърен медал и топ-иновации за по-големи добиви (ВИДЕО РЕВЮ)
Шведската емблема за топ-качествена земеделска техника и прецизна сеитба - VADERSTAD, пожъна редица успехи по време на световното изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2019, което се проведе в Германия.
21.12.2019 г.
2968
Vaderstad внедрява нови функции и видео клипове в системата за управление E-Control
В новата версия земеделците ще могат да изтеглят ръководства за експлоатация, документация за резервни части, а също и видео клипове, които да улесняват тяхната работа, показвайки им какво трябва да направят.
07.05.2020 г.
2471
Коя сеялка да изберем - Vaderstad Spirit или Vaderstad Rapid? (ВИДЕО)
Сеялките Vaderstad се превърнаха в емблема за прецизна и бърза сеитба сред българските зърнопроизводители. Все повече професионалисти в сектора избират сеялките Vaderstad, които вече присъстват в агропарка на почти всяко стопанство в страната.
05.07.2019 г.
12895
Vaderstad бележи 43% увеличение на продажбите си за последните 3 години
България марката Vaderstad, която е представена от Тайтън Машинъри България, продължава да е категоричен лидер в продажбите на високоскоростни и прецизни сеялки за слята повърхност и редови култури.
30.12.2020 г.
2270
Vaderstad Carrier - култиватор за отлични резултати в сухо време
В кампанията по есенната почвообработка има едно безспорно технологично решение, което е доказано през годините. Това е дисковият култиватор Vaderstad Carrier - машина съчетаваща 20 годишна история и непрестанни иновации.
04.10.2019 г.
11662
Vaderstad представи новата сеялка Spirit 400C/S (ВИДЕО)
Новата сеялка Vaderstad Spirit 400C/S е налична във вариант само за семена - Spirit 400S, а също така и в комбинирани версии с торовнасяне - Spirit 400C FIX и Spirit 400C InLine.
23.11.2020 г.
2433
Тайтън Машинъри пуска безлихвен лизинг за трактор Case IH Maxxum + сеялка Vaderstad Tempo
Тази сеялка наистина има страхотна прецизност и работи с доста висока скорост. Даже можеш да стигнеш скорост от около 20км/ч. и няма да има проблеми за сеитбата, която извършва сеялката.
10.02.2020 г.
2835
Vaderstad отбеляза 30 години производство на сеялките Rapid
Шведският производител на земеделска техника Vaderstad - емблема за високо качество и производителност, бележи 30 години производство на популярната серия сеялки Vaderstad RAPID.
25.10.2021 г.
2311
Vaderstad произведе 1000 броя сеялки от серията Tempo L
Компанията Vaderstad, един от световните лидери в производството на машини за почвообработка и сеитба, произведе сеялка номер 1000 от модела Tempo L. Tempo L оказа непосредствено влияние върху световното земеделие когато постави световния рекорд за сеитба през 2017 г. 
23.03.2021 г.
2335
Vaderstad показа новото поколение сеялки Proceed без аналог в световен мащаб (ВИДЕО)
Vaderstad - лидерът в пазара на сеялки в България, представи изцяло новата продуктова иновация Väderstad Proceed.
28.12.2021 г.
2497
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG