Редакция на обява Добави обява

Въпреки пандемията от COVID 19, изложението БАТА Агро ще се проведе от 10 до 14-и Май 2021-а

17.12.2020 г.
2227
Въпреки пандемията от COVID 19, изложението БАТА Агро ще се проведе от 10-и до 14-и Май 2021-а година. Това става ясно от становище на единствената в България асоциация на търговците на агротехника, в която членуват едни от най-големите вносители на световни марки в производството на трактори, комбайни и прикачен инвентар.

Поради това, че изложението се провежда на открито пространство, организаторите смятат, че коронавирусната пандемия не е пречка за събитието. Въпреки това, редица селскостопански изложения за 2021-а, планирани за провеждане в Европа и САЩ до лятото, са отменени, тъй като макар по-голяма част от населението да е преболедувало вируса, то според Световната здравна организация (СЗО), имунитетът срещу Covid 19 е между 3 и 6 месеца, което оставя висок риск от повторно заразяване с усложнения.

Засега най-големите европейски изложения Агритехника 2021 (Ноември 2021), EIMA 2021 (Октомври 2021) и Innov Agri 2021  (на открито - Септември 2021) са планирани за провеждане, след като органзиаторите са анализирали, че дотогава около 30% от населението на Европа трябва да е ваксинирано срещу коронавирус. Въпреки това, здравните власти предупреждават, че за постигане на минимален риск от зараза, нужното време е поне до лятото на 2022-а година.

БАТА Агро 2021 очаква участие на около 170 фирми от агро бизнеса в България с обща изложбена площ от близо 39 000 кв.м. на летището край Стара Загора, което е традиционното място за провеждане на селскостопанското изложение.

Какво е планирано за БАТА АГРО 2021?
  • Запазване на успешния форма́т на изложбените площи от 2019 г., който предоставя по-добър достъп и видимост, компактност на изложението и фокусира вниманието върху експонатите и демонстрациите. Въвеждат се някои подобрения в разпределението на изложбените площи с цел оптимизация. 
  • Възможност за участие с още по-големи площи – до 1314 кв. м.;
  • Удължен период от 5 работни дни, за да бъде форумът още по-успешен и още по-достъпен и полезен за земеделските производители;
  • Регистрация на посетителите на изложението и навигация на движението, което осигурява трафик през всички изложбени зони;
  • Участници с опитни полета с насаждения, които предлагат семена, торове и препарати;
  • Организация на посетителите, съобразена с всички противоепидемични изисквания и при спазване на мерките срещу COVID-19;

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG