Редакция на обява Добави обява

Yanmar пусна в серийно производство безпилотен трактор

07.12.2018 г.
12581
Японският производител на трактори Yanmar приключи разработването на напълно автономен трактор, в резултат на съвместна работа с университета в Хокайдо. Така нареченият Robot Tractor на Yanmar вече е достъпен на пазара в Япония и може да работи както самостоятелно, така и групово с други автономни трактори.

Тракторите използват технологията Smartpilot ICT за автономно управление, а като допълнение Yanmar въведоха в състава и системата за прецизно земеделие - Auto Tractor, които осигуряват високо прецизна работа с минимална необходимост от ръчен труд.

Auto Tractor използва вътрешно разработена GPS система за управление, за чието използване е необходимо операторът да е в кабината. Според специалистите от Yanmar обаче е възможно Auto Tractor да бъде надстроен до напълно автономен Robot Tractor.

Двата модела се предлагат в четири варианта от 88 к.с. до 113 к.с., като управлението на машината и допълнителните настройки се контролират с помощта на прахоустойчив и водоустойчив 10 инчов таблет в кабината на оператора, който може да бъде използван за управление и на безпилотния трактор, като по този начин един човек може да оперира два трактора едновременно.

Информацията за работните процеси на трактора е представена чрез икони или илюстрации, което дава възможност на оператора да изпълнява с лекота задачи като измерване на работната площ с прецизна точност, програмиране на маршрути и проследяване на машината по време на работния процес.

Системата е базирана на RTK-GNSS технологията за кинематика в реално време, която може да използва сигнали от различни глобални навигационни сателитни системи (GNSS) и базовата станция, като по този начин осигурява точна информация за прецизно позициониране.
Тракторите са оборудвани с  многобройни сензори и светлини за безопасност, а чрез таблета операторът може да предприема действия като аварийно спиране.

Yanmar Robot Tractor ще се произвежда първоначално в едва 100 бройки годишно, но японската корпорация предвижда рязко увеличение на серийното производство през следващите години.

© 2018 Агросалон.БГ - Agrosalon.BG - Безплатни обяви за трактори и агротехника
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG