Редакция на обява Добави обява

Yield Trakk от TOPCON предоставя ключови данни от жътвата за вземането на успешни управленски решения в стопанството

01.07.2021 г.
23284
Жътвата вече е в ход. Една от важните операции на полето, която е ключова за стопаните е мониторингът на добива, чрез който фермерите могат да получават важна информация, според която да изграждат своите стратегии за производство за следващия сезон.

Yield Trakk е модернизирано и комплексно решение от TOPCON, което дава именно важната информация за добива от жътвата на вашите култури в реално време. 
Идеята е да се предостави възможност след снемане на данните от полето и правилният им анализ да постигнем максимален добив от всеки декар. Това което прави системата, е да се идентифицират местата с висок добив, и зони с нисък добив, което позволява да вземем по-ефективни агрономически решения.Цялата информация се интегрира в системата на TOPCON, което не ангажира с други дисплей. Системата показва нивата на добива и влажността в отделните зони на полето, като предоставя на оператора повече подробности за състоянието на полето и културата по време на жътва.Системата е умна и правил навременна калкулация зависеща от влагата на прибираната реколта, а както всеки земеделски производител знае, влажността може да варира в различните области от полето или в различните части от деня. 

Това което можем да направим с данните е да разгледаме различните зони, и след това да насочим вниманието си към тези места, където има необходимост от подобряване на хранителни вещества в почвата, след това ни помага да вземем правилните решения за наторяване в зоните с по-нисък добив. Мониторинг на добива е само една част от уравнението за по-голям марж във вашето стопанство. Другата част е свързана с променливата норма при сеене и торене, която ще намали разходите за тор, като увеличи количеството добив. При правилна работа със системата, можем да спестим до 15-20% от внасянето на тор и да увеличим с 10-15% добива.

Yield Trakk от TOPCON предоставя ключови и основни данни за вземане на перспективни решения за вашето стопанство.

Повече информация може да получите на 0 700 70 705 или на www.opticom-bg.com
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG