Редакция на обява Добави обява

Земеделци: Комбайните Rostselmash разбиват мита, че руската техника отстъпва на западната! (ВИДЕО)

25.03.2020 г.
13546
ССОЗ КЛАС е един от водещите земеделски производители в Лудогорието, които обработват общо 30000 дка земя – 10000 дка пшеница, 3000  дка рапица, 2000 дка ечемик, 7000 дка слънчоглед, 3000 дка царевица и 5000 дка други култури. Стопанството, освен в растениевъдството се развива и успешно в животновъдството. За обезпечаването с качествена и продуктивна техника, те разчитат на партньорството си с фирма Оптиком. През изминалата година ССОЗ Клас отново се доверява на своя партньор и закупува високопроизводителния комбайн Rostselmash TORUM 770.


Какви са резултатите от първата жътва?
 
През жътвена кампания 2019 са ожънати с комбайн Rostselmash TORUM 770 общо 16 000 дка, като са постигнати следните средни добиви от декар: при пшеницата - 750 кг, при слънчогледа - 400 кг и при царевицата - 950 кг. 
 
Очакванията се оправдават напълно и комбайнът показва висока производителност и високо качество на прибиране на зърното – без загуби и без начупване.
 
Кое подпомага значително жътвата и я улеснява?
 
Това, което спечелва фермерите от първия момент на работа с машината, е възможността основните показатели на жътвата да се следят от кабината.
 
Благодарение на това, във всеки момент е ясно какъв е добивът, колко хектара са ожънати и най-важното - какво е разпиляването, тъй като от монитора се следи разпиляването на загубите от ситата и на контрата. Операторът по време на работа контролира жътвата и коригира настройките от кабината на комбайна. Това е изключително важно за бързото прибиране на реколтата, предвид динамичното време в последните години.


 
Бързите темпове на работа и кратките срокове стават основен критерий при избора на комбайн, категорични са от стопанството, а Rostselmash TORUM 770 ги покрива напълно.
 
Операторите са изключително доволни и от работата на хедера, тъй като през изминалата година сушата е довела до много полегнали посеви. Те очакват тази година ситуацията да не е по-различна, предвид все по-честите засушавания у нас и отново ще разчитат на него за качественото прибиране на реколтата.
 
Какво е впечатлението от екипа на Оптиком при пускането на комбайна в експлоатация и последващата им съвместна  работа?
 
Работата с Оптиком не приключва с покупката на комбайна, категорични са от ССОЗ Клас. Всички оператори са преминали обстойно обучение, инструктаж, а първоначалното пускане на комбайна става с неотлъчното присъствие на екип от Оптиком на полето. Нормално е в началото да възникват казуси и фермерите са изключително доволни за бързата реакция от екипа на Оптиком, който се отзовава незабавно.
 
Разбит ли е митът за “качеството” на руската техника?
 
Целият екип на лудогорското стопанство е категоричен – митът, че руската техника отстъпва по качество на западните си събратя, е напълно разбит. Комбайните Rostselmash са на световно ниво и всеки, който работи с тях, може да се убеди в това на полето.
 
© 2020 Агро Клуб - AgroSalon.bg
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG